Un cuplu căsătorit din 40 de ani, diagnosticat cu cancer la doar cinci luni distanță, a învins boala

Cuplurile căsătorite jură că vor lupta împreună cu toate necazurile vieții, iar în cei 40 de ani de căsnicie, Diane și Paul Boothby nu au făcut excepție.

Dar după ce a crescut cu succes doi copii și patru nepoți, cuplul tocmai a depășit cea mai mare provocare a lor de până acum: amândoi au învins cancerul.

Doamna Boothby, în vârstă de 63 de ani, a fost diagnosticată cu cancer ovarian la doar cinci luni după ce soțului ei, în vârstă de 69 de ani, i s-a spus că are cancer intestinal.

„Am trecut de la îngrijirea unei persoane cu cancer la îngrijirea unei persoane cu cancer – iar Paul a trecut de la îngrijirea unei persoane cu cancer la îngrijirea unei persoane cu cancer”, a- a declarat ea.

„Trebuie să forțezi cum te simți pentru a fi diagnosticat – dacă l-aș fi lăsat să plece și l-aș fi lăsat, cine știe ce s-ar fi putut întâmpla”.

Cuplul, care s-a căsătorit în noiembrie 1978, era hotărât să lupte împotriva bolii și să sărbătorească împreună 43 de ani de naștere.

Ea a adăugat: „Suntem căsătoriți de patruzeci și trei de ani și nu am sărbătorit încă ultima noastră aniversare de căsătorie – mai avem multe de sărbătorit”.

Domnul Boothby a fost diagnosticat în august 2021, după ce o examinare de rutină a arătat că avea cancer intestinal în stadiul trei – stadiul final înainte ca acesta să se răspândească în organism.

În ciuda propriei lupte, el și-a împins soția să fie testată în privat, temându-se că ar putea experimenta ceva asemănător.

După ce au crescut cu succes doi copii și patru nepoți, Diane și Paul Boothby tocmai și-au depășit cea mai mare provocare de până acum: amândoi au învins cancerul.

Cuplul în ziua nunții lor, pe 11 noiembrie 1978

Cuplul în ziua nunții lor, pe 11 noiembrie 1978

Domnul Boothby a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru a-și îndepărta o parte din intestin în septembrie 2021 și a început chimioterapia pentru a elimina orice tumoră rămasă.

Domnul Boothby a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru a-și îndepărta o parte din intestin în septembrie 2021 și a început chimioterapia pentru a elimina orice tumoră rămasă.

În timp ce își îngrijea soțul, doamna Boothby a ascultat sfaturile soțului ei și, în cele din urmă, a fost diagnosticată cu cancer ovarian.

Ea a făcut o histerectomie completă în martie

În timp ce își îngrijea soțul, doamna Boothby a ascultat sfaturile soțului ei și, în cele din urmă, a fost diagnosticată cu cancer ovarian. Ea a suferit o histerectomie completă în martie (dreapta, cicatricile)

Domnul Boothby se simțea mai obosit decât de obicei, dar nu credea că are cancer în stadiul trei.

Surpriza diagnosticului a fost cea care l-a determinat să-și convingă soția, care de fapt se lupta de ceva vreme cu sănătatea ei, să se facă și ea testată.

Domnul Boothby a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru a-și îndepărta o parte a intestinului în septembrie 2021 și a început chimioterapia pentru a elimina orice tumoră rămasă.

În timp ce avea grijă de soțul ei, doamna Boothby a ascultat sfatul soțului ei și a început să consulte consultanți.

Domnul Boothby se simțea mai obosit decât de obicei, dar nu credea că are cancer în stadiul trei. Surpriza diagnosticului a fost cea care l-a determinat să-și convingă soția, care de fapt se lupta de ceva vreme cu sănătatea ei, să se facă și ea testată.

Domnul Boothby se simțea mai obosit decât de obicei, dar nu credea că are cancer în stadiul trei. Surpriza diagnosticului a fost cea care l-a determinat să-și convingă soția, care de fapt se lupta de ceva vreme cu sănătatea ei, să se facă și ea testată.

Cuplul de la Downham Market, Norfolk, sunt acum amândoi în remisie

Cuplul de la Downham Market, Norfolk, sunt acum amândoi în remisie

CE ESTE CANCERUL DE intestin?

Cancerul intestinal sau colorectal afectează intestinul gros, format din colon și rect.

Aceste tumori se dezvoltă de obicei din excrescențe precanceroase, numite polipi.

Simptomele includ:

 • Sângerare de la fund
 • Sânge în scaun
 • O schimbare a obiceiurilor intestinale care durează cel puțin trei săptămâni
 • Pierdere în greutate inexplicabilă
 • Oboseală extremă și inexplicabilă
 • Durere abdominală

Tratamentul include de obicei intervenții chirurgicale, chimioterapie și radioterapie.

Mai mult de nouă din 10 persoane cu cancer intestinal în stadiul 1 supraviețuiesc la cinci sau mai mulți ani de la diagnosticare.

Acest lucru scade semnificativ dacă este diagnosticat în stadii ulterioare.

Potrivit cifrelor Bowel Cancer UK, peste 41.200 de persoane sunt diagnosticate cu cancer intestinal în fiecare an în Marea Britanie.

Afectează aproximativ 40 din 100.000 de adulți din Statele Unite în fiecare an, potrivit Institutului Național al Cancerului.

Ea a fost în cele din urmă diagnosticată cu chisturi ovariene canceroase în ianuarie, după ce s-a luptat cu o balonare severă care fusese diagnosticată greșit.

Cuplul de la Downham Market, Norfolk, sunt acum amândoi în remisie.

Doamna Boothby a spus: „Suntem traumatizați chiar acum – amândoi ne simțim mai emoționați și mai traumatizați din cauza asta. [now] decât ceea ce făceam de fapt când treceam prin asta.

Doamna Boothby a suferit inițial o intervenție chirurgicală pentru a-și îndepărta ovarele și trompele uterine în decembrie 2021.

Soțul ei, încă la chimioterapie la acea vreme, a împins-o să cheltuiască cei 190 de lire sterline pentru o scanare privată, când simptomele ei au persistat.

Spre surprinderea lor, au descoperit că doamna Boothby avea cancer ovarian în stadiu incipient.

Ca măsură de precauție, bunica a suferit o histerectomie completă în martie pentru a preveni creșterea cancerului în alte părți ale sistemului ei reproducător.

Doamna Boothby a adăugat: „Am fost extrem de norocoasă – prima mea operație a fost îndepărtarea ovarelor și a trompelor uterine, iar a doua operație a fost o histerectomie totală și o intervenție chirurgicală de reducere și, de asemenea, sunt acum fără cancer.

„Paul spune că s-a simțit amorțit din cauza experienței, când vorbesc mult despre asta, dar amândoi înțelegem cum se simte celălalt, ce a fost bine – el spune că mă pot raporta la asta când nimeni altcineva nu poate.

„Nu ne-am întors încă la ceea ce numim viață normală, deoarece Paul a trebuit să se autoizoleze în decembrie, asta însemna că nu putem avea Crăciunul cu familia, dar cel puțin anul acesta vom fi acolo.

„Am dori să mulțumim organizațiilor de caritate și spitalelor de cancer care ne-au susținut – The Big C, Macmillan și Overcan.

CE ESTE CANCERUL OVARIAN ȘI CARE SUNT SIMPTOMELE EI?

Cancerul ovarian este cancerul ovarelor, care fac parte din sistemul reproducător feminin care conține ovulele lor. Există două ovare și ambele sunt atașate de uter. Cancerul ovarian se poate răspândi în intestinele și vezica urinară din apropiere.

Este al optulea cel mai frecvent cancer la femei și este mai frecvent la femeile aflate în postmenopauză, dar poate afecta femeile de orice vârstă.

Aproximativ 66% dintre cazurile de cancer ovarian sunt diagnosticate în stadiile ulterioare ale bolii.

La momentul diagnosticării, 60% dintre cancerele ovariane s-au răspândit deja în alte părți ale corpului, scăzând rata de supraviețuire pe cinci ani la 30% de la 90% în stadiul incipient.

Este diagnosticată atât de târziu, deoarece locația sa în pelvis înseamnă că simptomele pot fi vagi și greu de recunoscut, mai ales la început.

Acestea sunt adesea aceleași cu simptomele unor afecțiuni mai puțin grave, cum ar fi sindromul intestinului iritabil (IBS) sau sindromul premenstrual (PMS).

Cele mai frecvente simptome ale cancerului ovarian sunt:

 • Senzație constantă de balonare
 • O burtă umflată
 • Disconfort în stomac sau zona pelviană
 • Senzație de sațietate rapidă când mănânci sau pierderea poftei de mâncare
 • Trebuie să urinezi mai des sau mai repede decât de obicei

Consultați-vă medicul de familie dacă:

Te simți umflat aproape în fiecare zi timp de trei săptămâni

Aveți alte simptome de cancer ovarian care nu vor dispărea, mai ales dacă aveți peste 50 de ani sau aveți antecedente familiale de cancer ovarian sau de sân, deoarece este posibil să aveți un risc mai mare.

.

Add Comment