Tata a fost diagnosticat cu „coșmar” după ce a pus aceeași întrebare iar și iar

Un tată de patru copii a fost diagnosticat cu demență precoxă după ce a suferit timp de 20 de ani probleme de memorie.

Aproximativ 900.000 de oameni din Marea Britanie suferă de demență, dintre care peste 42.000 au demență precoce, adică atunci când o persoană dezvoltă această afecțiune înainte de vârsta de 65 de ani. O nouă cercetare de la Societatea Alzheimer a descoperit că 27% dintre persoanele cu demență din nord-vestul Angliei au așteptat mai mult de doi ani între a vedea simptomele și au fost diagnosticate, în mare parte pentru că au presupus că simptomele sunt un semn al îmbătrânirii.

Omul de la Southport, Phil Burdekin, în vârstă de 63 de ani, uita în mod constant întâlnirile și lipsea colțurile în timp ce conducea camioane, greșeli ușor de respins ca fiind legate de stres. Dar peste două decenii, simptomele s-au agravat. Phil, din Ainsdale, a spus: „Deveneam îngrijorat – nu știam ce este și apoi soția mea s-a săturat să pun aceleași întrebări mereu, așa că a spus că mai bine merg la medic”.

CITESTE MAI MULT: Familia lui Mick Lyons dezvăluie că Everton Great a fost diagnosticat cu demență

Phil a spus „a fost un coșmar să ajung acolo”, spunându-i lui ECHO: „A fost foarte stresant. Am plâns mult. Mă ucidea fără să știu nimic”. Avea doar 55 de ani când o scanare CT a dezvăluit că avea demență vasculară, al doilea tip de boală ca frecventă după Alzheimer. Simptomele, care tind să se agraveze în timp, includ probleme de memorie și limbaj, gândire lentă, dificultăți de planificare, de concentrare și de mers și senzație de dezorientare, potrivit NHS. A fi diagnosticat mai devreme ar fi „salvat multă supărare și stres”, dar Phil a spus: „Sunt bucuros că am fost când am fost, pentru că cred că mi-ar fi fost mult mai rău acum dacă nu aș fi făcut-o. Terminat.”

Steve Green, directorul regional al Societății Alzheimer pentru Merseyside și Cheshire, unde 31.957 de persoane suferă de demență, a declarat: „A pune aceeași întrebare în mod repetat nu înseamnă îmbătrânire, ci îmbolnăvire. Dacă ești îngrijorat pentru tine sau pentru cineva iubit. , faceți primul pas în această Săptămâna de acțiune pentru demență – veniți la Societatea Alzheimer pentru sprijin.

„Da, obținerea unui diagnostic poate fi descurajantă, dar merită. Mai mult de nouă din 10 persoane cu demență ne-au spus că au fost diagnosticate – le-a oferit acces crucial la tratament, îngrijire și sprijin și timp prețios pentru a planifica viitor. Odată cu reducerea ratei de diagnosticare a pandemiei, este mai important ca oricând să căutați ajutor. Nu trebuie să vă confruntați singur cu acest lucru. demență, suntem aici pentru a sprijini pe toți cei afectați.

Familia lui Phil a fost stânca lui de când a fost diagnosticat. Fosta lui soție este încă îngrijitoarea lui, iar fiica lui de 11 ani este „lumina”. [his] viața chiar acum”. Dar uitarea de ei este ceea ce se teme cel mai mult pe măsură ce starea lui se deteriorează în timp. În urmă cu câteva luni, Phil a văzut adolescenți petrecând pe iarba de lângă casa lui. înainte de a realiza într-un mod „terifiant” că nu erau de fapt acolo. A fost o halucinație, care „poate fi oribilă”.

Nu mai iese prea mult pentru că s-ar trezi stând pe spate pentru că conversațiile îi trec peste cap, chiar dacă aude cuvintele. Phil a spus: „Păcat, că – mă distram. Mă simțeam putrezit, chiar sinucigaș. E greu și m-am simțit deprimat, încercând doar să ies din asta. Te afectează foarte mult și descoperi că unii oameni au câștigat. Nu te mai obosi să vorbesc cu tine pentru că nu știu ce să spună. E foarte singur.

Dar, Phil „a fost întotdeauna o persoană pozitivă”, așa că este ocupat cu cuvinte încrucișate, puzzle-uri și colorat online. El a spus: „După ce a fost diagnosticat, viața continuă și, în timp, o accepți mai mult. M-am alăturat unui grup de sprijin din Southport unde am întâlnit alți oameni în aceeași situație cu mine și mi-am făcut noi prieteni. A adus mult mai multă pozitivitate și temerile de a avea un diagnostic de demență au început să dispară, deoarece m-a făcut să simt că nu sunt singur. Obținerea unui diagnostic mi-a schimbat viața, în bine în unele privințe.

Nu există un remediu pentru demență, dar dietele mai sănătoase, mai multă mișcare și mai puține tutun și alcool pot încetini dezvoltarea bolii prin reducerea ratei cu care celulele creierului sunt pierdute, potrivit NHS. Din păcate, acest lucru nu poate inversa daunele făcute înainte de diagnosticare, dar Societatea Alzheimer a dezvoltat o nouă listă de verificare pentru a accelera procesul, ajutând pacienții și familiile să identifice simptomele și să le comunice medicului de familie.

Dr. Jill Rasmussen, reprezentantul clinic al Colegiului Regal al Medicilor Generali pentru demență, a declarat: „Este vital pentru pacienți, familiile lor și medicii generali de familie ca conversațiile cu potențialul de diagnosticare a demenței să fie oportune și eficiente. Această resursă ar putea face o diferență reală în identificarea persoanele care trebuie să fie îndrumate pentru o evaluare mai detaliată și un diagnostic al problemelor lor. Solicităm oricărei persoane preocupate de posibilele simptome ale demenței să folosească lista de verificare și să o împărtășească echipei de asistență medicală primară.

Pentru Săptămâna de acțiune împotriva demenței, care se desfășoară de luni, 16 mai până duminică, 22 mai, Societatea Alzheimer i-a îndemnat pe cei îngrijorați pentru ei înșiși sau pentru cineva pe care îl iubesc să contacteze organizația de caritate pentru a obține ajutor. Poți vizita alzheimers.org.uk/memoryloss sau sunați la 0333 150 3456. Pentru apelanții care nu au limba engleză ca limbă preferată, Societatea Alzheimer poate aranja un serviciu de traducere simultană.

.

Add Comment