Surse: NiP se confruntă cu jucătorii CSGO din cauza banilor cu autocolante

Surse au declarat pentru Dexerto că organizația suedeză de sporturi Ninjas In Pijamas se află într-o dispută cu actualii și foștii jucători pe marginea banilor restante de la Rio Major 2020 anulat, care urma să fie gestionat de ESL.

Acest turneu a fost anulat din cauza preocupărilor de securitate legate de numărul tot mai mare de cazuri din țara gazdă. Apoi capsulele din joc au fost puse în vânzare. Potrivit unor surse apropiate jucătorului care a cerut anonimatul, Tim „nawwk” Jonasson, care se afla la acea vreme pe lista NiP, consideră că au un drept contractual la venituri din vânzarea de stickere.

Sursele au spus că încearcă să ia măsuri împotriva organizației în încercarea de a le face să plătească banii tuturor jucătorilor. Suma teoretică datorată fiecărui jucător ar fi cuprinsă între 200.000 USD și 300.000 USD, în funcție de ceea ce au primit alți jucători din echipele cu statut Legends, deși acest lucru ar putea varia ușor de la o echipă la alta din cauza unor acorduri contractuale specifice.

Rădăcina revendicării jucătorului se află în secțiunea 5.4 a contractelor sale de jucător. Acolo scrie urmatorul lucru:

[The] Echipa va primi 16,67% din banii de echipă câștigați de jucător. Jucătorul va primi restul de 83,33% din banii autocolantului echipei împărțiți cu colegii săi.

Jucătorul va aloca 2% din banii autocolant al Jucătorului unui fond de marketing dedicat pentru echipa CS:GO. Echipa trebuie să deducă banii la primirea autocolantelor și să-i transfere într-un cont bancar dedicat. Fondurile vor fi cheltuite pentru inițiative aprobate de echipa CS:GO. Cel puțin patru (4) membri ai echipei CS:GO trebuie să aprobe modul în care sunt cheltuite fondurile.

Jucătorul va primi 100% din banii autocolant individual, care sunt acordate jucătorilor.

Cu toate acestea, conducerea NiP nu crede că această clauză îi obligă să plătească jucătorilor bani pentru această capsulă specifică. Mai degrabă, ei cred că intenția Valve a fost ca organizațiile de sport să păstreze toate veniturile din această lansare ca mijloc de ajutor financiar în timpul pandemiei. Postarea oficială pe blogul CS:GO care anunță lansarea capsulei a afirmat că „pentru aceste autocolante, 50% din încasări susțin direct echipele”, ceea ce omite detaliile.

Într-o adresă adresată jucătorilor într-un chat de grup, COO NiP Jonas ‘calc’ Gundersen a spus următoarele:

„Înțeleg că se vorbește mult despre „autocolante”. Am vorbit despre asta mai devreme, dar se pare că oamenii au uitat. Era vorba despre „Capsule” create de echipe și Ok’d by Valve, pentru a supraviețui pandemiei și continuă să plătească salariile fără nicio reducere, în ciuda lipsei totale de sponsorizări și vizibilitate, așa că nu este vorba de autocolante așa cum ar fi în mod normal – pentru că nu a fost major. A fost o decizie disperată pentru multe echipe, pentru că altfel ar fi ceva de genul jumătate. s-au retras complet din CS:GO.

„Știu că multe echipe au tratat acest lucru diferit și că unele părți au fost plătite jucătorilor – am ales să nu facem acest lucru și să menținem salariile intacte și ca afacerea să funcționeze normal, adăugând mai mult personal de la sprijinul echipei pentru a face ca aceasta să fie egală. Un loc mai bun pentru a câștiga competiții majore.. Există, de asemenea, contracte foarte diferite pe echipe bazate pe bani normali, unde primești aproape 100% și fiecare oricum face lucrurile individual.

Surse au declarat pentru Dexerto că această decizie a afectat întreaga echipă, dar cei trei jucători rămași pe roster din această perioadă, Fredrik “REZ” Sterner, Hampus “hampus” Poser și Nicolas “Plopski” Gonzalez Zamora, nu vor să vorbească. public. Cu toate acestea, Jonasson crede că cazul lor este suficient de puternic încât să caute să-l urmărească în mod activ. Dexerto înțelege că și-au transmis preocupările către Asociația Jucătorilor Profesioniști Counter-Strike pentru examinare.

Nawwk pinch
ALS

Nawwk joacă pentru NiP la IEM Katowice 2020.

Nu este prima dată când Ninjas In Pijamas este implicat în dispute cu privire la banii pentru autocolante. În 2015, jucătorii din echipa CS:GO datorau 340.000 de dolari în premii retrodata și vânzări de autocolante neplătite, consecințele cărora l-au văzut pe CEO-ul de atunci, Per Lilliefelth, să părăsească organizația. Unii foști jucători erau încă în căutarea banilor circulați în 2019, după cum a dezvăluit într-un interviu cu Robin „Fifflaren” Johansson.

Acuzațiile au determinat WESA (World Esports Association), al cărei membru fondator NiP a fost membru fondator, să solicite ESIC să desfășoare o investigație cu privire la modul în care organizația îl tratează jucătorii. Cu toate acestea, ancheta a fost criticată pe scară largă, deoarece WESA a stabilit un termen limită strict cu privire la momentul în care ar trebui să se încheie investigația.

Acest caz, totuși, pare mai puțin uscat și ar putea determina Valve să facă o declarație despre intențiile vânzărilor de capsule. Am luat legătura cu mai mulți proprietari de echipe pentru a afla cum distribuie banii pentru autocolante, iar cei care au răspuns au spus că și-au plătit toți sau o parte semnificativă a jucătorilor. Vom actualiza acest raport de îndată ce vom afla mai multe.

Add Comment