Știri despre cancer: Băiețelul de 3 ani etichetat „Căutarea atenției” are o tumoare cerebrală agresivă | Regatul Unit | Știri

Arthur Ridout, în vârstă de trei ani, a fost în cele din urmă diagnosticat cu meduloblastom agresiv. (Imagine: Cercetarea tumorilor cerebrale/SWNS)

Arthur Ridout, în vârstă de trei ani, a petrecut luni de zile mergând înainte și înapoi la medic, după ce părinții lui s-au îngrijorat că tânărul se plânge de amețeli, greață și dureri de cap. Mama lui Lauren și-a dus în mod repetat fiul la spital după ce simptomele lui au persistat și a rugat medicii să ia în serios starea lui.

Arthur Ridout

Părinții lui Arthur, Lauren și Simon, au spus că simptomele lui au fost inițial respinse de medici. (Imagine: Cercetarea tumorilor cerebrale/SWNS)

Arthur Ridout

Copilul va fi supus în curând opt cicluri de chimioterapie. (Imagine: Cercetarea tumorilor cerebrale/SWNS)

Cu toate acestea, a fost revoltată de ceea ce a spus că este respingerea simptomelor ei.

După două luni de vizite la medicul de familie și la câteva spitale diferite, micuțul Arthur a fost în sfârșit diagnosticat cu meduloblastom agresiv, cel mai frecvent tip de tumoră cerebrală canceroasă la copii.

Tânărul este în prezent supus unui tratament obositor pentru boală, în timp ce tatăl său, Simon, strânge bani pentru caritate pentru a ajuta la găsirea unui remediu pentru boală.

Fermitorul de vite Simon Ridout, care locuiește în East Chelborough, lângă Evershot, Dorset, împreună cu soția sa Lauren, fiul Arthur și fiul cel mare Fred, în vârstă de cinci ani, a declarat: „A schimbat viața familiei mele în câteva luni și mi-a oferit o nouă perspectivă asupra tuturor lucrurilor. .

„Înainte de diagnosticul lui Arthur, mi-am petrecut o mare parte din viața mea lucrând și probabil nu suficient timp cu soția și copiii mei.

„Reevaluez totul acum și viața de familie va avea cu siguranță prioritate.

„Trebuie să existe mai multă conștientizare și vreau să fac tot ce pot pentru a ajuta”.

Arthur a început să prezinte simptome la creșă în decembrie 2021, când personalul a observat că era instabil în picioare și avea nevoie de mai multe pui de somn decât de obicei.

De asemenea, a trebuit să fie trimis acasă de mai multe ori bolnav.

Mama lui l-a dus la medicul de familie după ce s-a plâns în mod repetat de amețeli și dureri de cap.

Ea susține că i s-a spus pur și simplu „să țină cu ochii pe el”, deoarece medicii i-au exclus simptomele.

Arthur Ridout

Tatăl ei, Simon, strânge fonduri pentru organizația de caritate Brain Tumor Research. (Imagine: Cercetarea tumorilor cerebrale/SWNS)

Arthur a fost trimis la un medic pediatru după o a doua vizită la medicul de familie.

Cu toate acestea, înainte de a putea fi văzut de un pediatru, Arthur a fost dus de urgență la A&E după ce s-a îmbolnăvit în timp ce se afla în parc cu mama sa pe 5 februarie.

Domnul Ridout a spus: „Lauren a coborât pe un tobogan cu el în genunchi și când au ajuns la fund, a fost amețit și a vrut să se întindă pe pământ.

„Când au ajuns la A&E au văzut câțiva medici diferiți și unul dintre ei a sugerat că Arthur ar fi căutat atenție, ceea ce ne-a rănit cu adevărat”.

Copilul s-a întors la spital două zile mai târziu pentru a vedea un optometrist și a avut o scanare a doua zi, care a dezvăluit în cele din urmă cauza simptomelor sale.

Scanarea a scos la iveală o tumoare pe creier aproximativ de aceeași dimensiune ca o prună care îl îmbolnăvise pe Arthur.

Domnul Ridout a spus: „A fost un șoc uriaș. Am plâns mult.

„Ne-au trimis cu ambulanța pe M5 la Spitalul Regal pentru Copii din Bristol.

„Când am ajuns acolo, ne-am întâlnit cu un chirurg, care ne-a explicat că tumora lui Arthur provoacă hidrocefalie, o acumulare de lichid care provoacă presiune asupra creierului”.

Tânărul curajos a suferit cinci puncții lombare în cinci săptămâni pentru a confirma că cancerul nu s-a extins la coloana vertebrală.

Arthur Ridout

Tânărul a petrecut luni de zile mergând înainte și înapoi în diferite spitale înainte de a fi diagnosticat. (Imagine: Cercetarea tumorilor cerebrale/SWNS)

Apoi a suferit o intervenție chirurgicală de urgență pentru a ușura presiunea craniană pe 8 februarie.

Arthur a fost apoi din nou în teatru două zile mai târziu pentru o operație de 13 ore pentru a elimina tumora.

Deși operația a fost un succes, băiețelul a dezvoltat sindromul gropii – un eveniment frecvent după îndepărtarea meduloblastomului la copii.

A trebuit să învețe din nou cum să mănânce, să vorbească, să se miște și să meargă.

După șase săptămâni obositoare de radioterapie craniană și vertebrală, băiețelul se poate deplasa acum folosind un premergător și începe din nou să formeze propoziții.

Cu toate acestea, lupta lui Arthur este, din păcate, departe de a se termina, copilul urmând în curând să fie supus la opt serii de chimioterapie pentru a preveni creșterea tumorii.

Inspirat de băiețelul său, domnul Ridout strânge fonduri pentru cercetarea tumorilor cerebrale pentru a găsi un leac pentru cancerul devastator și pentru a ajuta alți copii precum fiul său.

El participă la provocarea organizației de caritate „Jog 26.2 Miles in May Challenge”.

El a spus: „Suntem atât de mândri de el.

Arthur Ridout

Micul Arthur a fost diagnosticat cu meduloblastom agresiv în februarie anul acesta. (Imagine: Cercetarea tumorilor cerebrale/SWNS)

„Strângerea de fonduri este cu siguranță o provocare pentru mine; deși sunt puternic fizic, nu sunt un alergător.

„M-am gândit că oamenilor le-ar părea amuzant să vadă un fermier de 6 picioare și 18 piatră alergând pe câmpurile și potecile din Dorsetul rural. Nu am mai alergat de la școală și chiar și atunci eram destul de leneș.

„Pe lângă elementul comic al provocării mele de alergare, există un mesaj foarte serios despre lipsa severă de finanțare pentru cercetarea tumorilor cerebrale, pe care sper să îl transmit.”

Managerul de dezvoltare comunitară pentru Cercetarea tumorilor cerebrale, Mel Tiley, a declarat: „Povestea lui Arthur este un reamintire clară a cât de orbitoare sunt tumorile cerebrale, care afectează pe oricine în orice moment.

„Ne angajăm să îmbunătățim statisticile șocante din jurul bolii și suntem recunoscători susținătorilor precum Simon, care, participând la provocări ca aceasta, ne va permite să continuăm să finanțăm cercetări vitale și, în cele din urmă, să găsim un remediu.

„Îi dorim lui Arthur mult noroc în următoarea etapă a tratamentului și ne gândim la el și la familia lui în acest moment.”

Meduloblastoamele reprezintă 15 până la 20% din toate tumorile cerebrale din copilărie, cel mai frecvent la copiii cu vârste cuprinse între trei și opt ani.

Aproximativ 55 de copii sunt diagnosticați cu meduloblastom în fiecare an în Marea Britanie, potrivit Cancer Research.

Pentru a sprijini strângerea de fonduri a lui Simon, intră aici.

Add Comment