Recenzie Sony LinkBuds S: Confortul suprem nu este ieftin

LinkBuds S de la Sony sunt cele mai recente căști ale companiei, alăturându-se unei game formate din modelul emblematic WF-1000XM4, LinkBuds foarte unici și WF-C500 entry-level. Deși au un nume cu LinkBuds pentru exterior, căștile model „S” au un design mult mai convențional, care etanșează urechea cu vârfuri din silicon. Acest lucru le permite să includă anularea activă a zgomotului, care le lipsește LinkBud-urilor obișnuite, iar Sony a adăugat, de asemenea, suport pentru codecul Bluetooth LDAC de calitate superioară.

La 199,99 USD, sunt cu doar 20 USD mai mult decât LinkBuds. Dar cele două produse au scopuri foarte diferite și clienți țintă distincti. LinkBud-urile standard sunt complet deschise, ceea ce înseamnă că veți auzi tot timpul zgomotul ambiental exterior. Acest lucru ar putea atrage persoanele cărora nu le plac vârfurile tradiționale pentru urechi și preferă să mențină conștientizarea deplină a mediului înconjurător. LinkBud-urile sunt, de asemenea, unele dintre cele mai performante căști pe care le-am testat vreodată pentru apeluri vocale.

LinkBuds S încearcă să se așeze între LinkBuds și 1000XM4 și să ofere tot ce este mai bun din ambele lumi: sunt mai confortabile pentru ascultare prelungită decât căștile emblematice mai scumpe – datorită în mare parte unui design mai mic și mai ușor. Și, deși nimic nu bate un design deschis pentru un sunet ambiental natural, modul de transparență de la Sony este mai bun ca niciodată. Calitatea sunetului și anularea zgomotului nu sunt la egalitate cu 1000XM4 de 279,99 USD, dar ar putea fi suficient de bune pentru mulți oameni în schimbul confortului excepțional pe care îl oferă aceste căști.

Am testat LinkBuds S negri, care au un finisaj texturat aproape grosier – în special carcasa. Amintește de textura de gresie a telefoanelor OnePlus timpurii. Mi-a plăcut foarte mult senzația în mână și, de asemenea, face ca carcasa și căștile să fie impermeabile la amprentele digitale. Sony a furnizat, de asemenea, un set de LinkBuds S albe și, deși hardware-ul are o senzație mai moale, cred că ambele sunt la fel de clare.

Dar confortul și potrivirea sunt mai importante decât stilul, iar Sony promovează designul ușor și mic al LinkBuds S. Fiecare căști cântărește doar 4,8 grame, făcându-le foarte aerisite atunci când le scoți din carcasă. Pentru comparație, mugurii WF-1000XM4 cântăresc fiecare 7,3 grame, iar AirPods Pro cântăresc 5,4 grame. Cu acestea, aproape că se pare că ții o carcasă goală pentru căști. Privind LinkBuds S alături de 1000XM4, reducerea dimensiunii este foarte vizibilă și substanțială. Sony include patru perechi (XS, S, M, L) de vârfuri din silicon în cutie. În mod surprinzător, vârfurile medii implicite mi-au dat o etanșare grozavă, deși de obicei lovesc vârfurile mari imediat. Doar arată că toate căștile sunt diferite, iar contururile și structura hardware-ului căștilor pot face diferența.

LinkBuds S sunt încântător de confortabile și nu am avut nicio problemă să le port ore întregi. Mi-au rămas în urechi în timp ce vorbeam, mâncau și alergau pe banda de alergare. Mi-aș dori doar ca Sony să aibă orificii de ventilație încorporate sau o altă modalitate de a ușura presiunea urechii și senzația de „înfundat”. Pentru că, chiar și cu ușurința lor, o poți experimenta. Carcasa de încărcare are o dimensiune bună și se potrivește ușor în buzunar, dar se încarcă doar prin USB-C; nu există încărcare wireless. Este greu de acceptat pentru 200 de dolari.

Familia de căști Sony: WF-C500, LinkBuds, LinkBuds S și WF-1000XM4.

Anularea activă a zgomotului de pe LinkBuds S nu se potrivește cu 1000XM4, dar este cu siguranță competentă și a făcut truc în a suprima distracția când lucram la cafeneaua mea locală. Sony continuă să-și îmbunătățească modul de transparență și se simte din ce în ce mai natural. Încă nu este la nivel de AirPods, dar se află la distanță de scuipat și departe de modurile de sunet ambiental digitizate, supraprocesate, care erau norma în urmă cu câțiva ani. Controlați LinkBuds S cu atingeri pe căști: butonul din stânga comută între modul ANC și modul ambiental, iar cel din dreapta este pentru comenzile piesei. (Atingeți o dată pentru a reda/întrerupe, de două ori pentru a sări peste melodii, de trei ori pentru a sări înapoi etc. Lucruri foarte standard.) De asemenea, puteți adăuga opțional o comandă rapidă pentru a porni instantaneu muzica Spotify pe telefon. Dar mai întâi trebuie să deschideți aplicația Spotify pe telefon pentru ca aceasta să funcționeze, altfel veți auzi un mesaj de eroare.

Dacă există o verificare a realității pentru LinkBuds S, aceasta este performanța sunetului. Sony a trebuit să meargă cu drivere de 5 milimetri pentru a atinge greutatea și dimensiunile compacte pe care și le-a dorit. După cum am spus în recenzia mea despre căștile WH-1000XM5, dimensiunea driverului nu este totul: căștile fantastice 1000XM4 folosesc drivere de 6 milimetri și Sony a găsit modalități de a păcăli fizica și de a extrage bas impresionant din acestea chiar și atunci când unii concurenți le folosesc. drivere mult mai mari. Dar nu același lucru se poate spune și despre LinkBuds S. Atât la gama înaltă, cât și la frecvențe mai joase, sunetul lor sună ușor suprapus.

Există o plasă care acoperă microfoanele externe.

LinkBuds S au senzori de detectare a urechii pentru pauză automată.

Nu sună în niciun fel rău. Claritatea este excelentă, mai ales când vine vorba de medii și voci. „Lost Track” de la HAIM și „All The Good Times” de Angel Olsen demonstrează cât de bine pot prezenta aceste căști voci și melodii cu mai multe straturi. Nu este nimic neclar sau dezordonat la ele, iar toate instrumentele acustice din „She’ll Change” a lui Molly Tuttle ies cu o căldură și un clinchet plăcut. Dar aș fi putut folosi mai multe lovituri joase în spatele ritmului captivant al piesei „Daytona Sand” de Orville Peck.

De cele mai multe ori, am fost mulțumit de LinkBuds S și ei explodează LinkBud-urile obișnuite din acest departament. Dar nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor mele pentru căști de 200 de dolari de fiecare dată. Sunetul lor este mai îngust și totul sună în mijlocul capului, în timp ce căștile adevărate wireless cu sunet mai bogat (cum ar fi 1000XM4) sunt mai captivante și mai învăluitoare. LDAC vă poate ajuta să scoateți mai multe detalii dacă aveți un telefon Android, iar Sony spune că LinkBuds S va suporta Bluetooth LE Audio după o actualizare a firmware-ului în lunile următoare.

LinkBuds și LinkBuds S de la Sony au design complet diferite.

Dacă vă întrebați, S din LinkBuds S este menit să reprezinte inteligența lor. Unul dintre sloganurile Sony pentru aceste căști este „niciodată oprite”, iar compania își propune ca oamenii să le poarte pe tot parcursul zilei, căștile reacționând automat la diferite activități, schimbări de locație și multe altele. Căștile Sony au putut de mult să aplice setări personalizate de anulare a zgomotului și de transparență pentru locurile pe care le frecventezi sau dacă detectează mișcare (cum ar fi mersul sau alergarea).

LinkBuds S încearcă să intensifice acest lucru cu noi funcții, cum ar fi „purtați pentru a juca”, în care căștile vor începe să redea muzică imediat ce le puneți. Cu opțiunea „după apel”, îi puteți solicita să înceapă automat o listă de redare Spotify după terminarea unui apel conferință. Ambele trucuri sunt exclusive pentru Android. Dar sunt și greu de folosit, necesitând mai multe instalări de aplicații și acceptând doar audio de la Spotify și Endel, un serviciu orientat spre peisaje sonore și alte sunet care ajută la concentrare.

Caracteristicile dovedite ale Sony, cum ar fi controlul adaptiv al sunetului, personalizarea EQ și chiar Speak to Chat continuă să funcționeze bine, dar noile suplimente sunt dezamăgitoare și par a fi adăugate pe jumătate. Se pare că Sony începe să atingă un plafon pentru ceea ce poate obține în ceea ce privește funcțiile bonus atunci când nu deține control asupra unui întreg ecosistem de produse precum Apple, Samsung sau Google. Nu are niciun răspuns pentru trucuri precum urmărirea capului sau comutarea automată a dispozitivului. Și LinkBuds S continuă să se descurce fără Bluetooth multipunct. Adăugarea acestui lucru ar ajuta cu adevărat la creșterea factorului de comoditate și ar permite un multitasking mai bun – sperăm că va apărea în următoarea generație de căști Sony.

LinkBuds S de la Sony sunt incredibil de ușori și confortabili.

Sunt semnificativ mai mici decât 1000XM4.

Performanța apelurilor vocale pe LinkBuds S a fost foarte bună, deși nu pot reproduce pe deplin factorul wow al modelului open-style. Mereu s-au descurcat bine la separarea vocii mele în medii zgomotoase, iar o plasă care acoperă microfoanele exterioare ajută la prevenirea distorsiunii vântului. Durata de viață a bateriei LinkBuds S este estimată la aproximativ 6 ore cu ANC activat și un total de 20 de ore cu încărcarea carcasei. Până acum, în timpul petrecut în revizuirea căștilor, acele numere par precise și nu cred că te poți aștepta la mult mai mult, având în vedere dimensiunea și greutatea lor. La fel ca și restul gamei Sony, sunt clasificate IPX4 pentru rezistența la apă, ceea ce le face potrivite pentru exerciții fizice.

LinkBuds S ar putea fi cele mai confortabile căști pe care Sony le-a făcut vreodată, dar nu sunt ieftine. Nu lipsește concurența în gama lor de preț de 200 USD. Unele alternative vă vor oferi o anulare superioară a zgomotului sau un sunet mai gras și mai scăzut. Alții pot supraviețui LinkBuds S în ceea ce privește durata de viață a bateriei sau oferă mai multe funcții precum încărcarea fără fir. În timp ce atât de mulți oameni jură pe confortul AirPods sau Galaxy Buds, cele mai recente căști Sony se confruntă cu o luptă dificilă pentru a-și dovedi valoarea.

Dar plănuiesc să le țin în rotația căștilor pentru situațiile în care am nevoie de confort pe tot parcursul zilei, performanțe solide la apeluri vocale și anulare capabilă a zgomotului. Există loc de îmbunătățiri, dar tot ce știu este că abia îmi dau seama când port aceste căști. Este muzică pentru urechile mele și poate că va fi și pentru tine.

Fotografie de Chris Welch/The Verge

Add Comment