Polyend Play arată ca frumusețe în simplitate – pentru crearea de muzică extrem de rapidă bazată pe grile

Grilă, secvențiere, operare autonomă – noul joc Polyend, previzualizat la Superbooth, se simte acum ca un concept familiar. Dar ceea ce face ca Play să merite luat în considerare este chiar acolo în numele său: distracția și imediatitatea sunt în centrul atenției.

Și ar putea fi chiar alegerea mea de Superbooth ’22 – într-adevăr.

Play, estimat la 799 USD la vânzarea cu amănuntul, este foarte mult despre fluxul de lucru rapid. S-ar putea să nu fie evident în fotografii, dar este, de asemenea, incredibil de ușor și subțire în comparație cu unii dintre rivalii săi. (Unitatea de bază cântărește doar 1 kg.)

Click pentru a mari. Și uitați-vă cu atenție – există o mulțime de lucruri care sunt neobișnuit de curate și clare cu privire la aspectul acestui design.

Acum, în ciuda grilei, nu aș compara direct asta cu Synthstrom Deluge sau Squarp Hapax. Aceste dispozitive arată grozav – și dacă este o secvențiere completă pe care o cauți, s-ar putea chiar să fie mai pe placul tău (în special modulația avansată și efectele pe Squarp – mai multe despre asta mai târziu). Nu, hardware-ul de care amintește cel mai mult este un prototip de design al unui Superbooth 2019, Composer Pro de la dadamachines. Este un compliment pentru acest design, chiar și – mai ales că proiectul Composer Pro este aparent întrerupt.

Deci da, formula de bază este familiară – 8 piese de secvențiere audio, 8 piese MIDI polifonice și o grilă mare. Dar Play este rapid de preluat în parte pentru că nu încearcă să facă prea mult.

Există de fapt un efect „Duke Nuke” pentru a te juca cu modelele tale, da. Este greu de spus din aceste fotografii cât de plăcut este compact și robust, în același timp fiind ușor compatibil cu rucsacul.

De fapt, aș spune că Play are la fel de multe în comun cu Novation Circuit și atractia sa, ca și cu toate acele secvențiere de grilă fanteziste. Există un afișaj clar, așa că nu trebuie să ghiciți niciodată ce face ceva. Dar, în afară de asta, totul este rezonabil de plat și de descoperit – nu este îngropat în straturi de meniuri și ierarhie.

Au reușit în continuare să se concentreze pe ceea ce îți dorești:

  • Alegeți și plasați mostre rapid. Nu salvează mostre, dar ceea ce face este să vă permită să aruncați rapid propriile mostre (sau să utilizați 3000 de mostre incluse) oriunde doriți pe grilă.
  • Acces rapid pas cu pas la setări
  • 35 de moduri de joc pentru aleator, repetare și combo-uri
  • „Umplere inteligentă” vă permite să umpleți o zonă cu un model la alegere, ritmuri euclidiene sau pași aleatori
  • Selectați și inserați rapid orice, oriunde

Acest lucru îmi sugerează deja posibilități de bruiaj și performanță. Deci, una dintre problemele cu multe dintre aceste instrumente presupuse avansate este că editarea șabloanelor poate fi puțin plictisitoare. Nu este că ar fi rău că producția muzicală necesită uneori timp. Dar editarea lentă sau complicată cu siguranță nu funcționează în direct sau nu funcționează cu o altă persoană. De asemenea, vă poate ucide procesul creativ atunci când sunteți inspirat.

Este încă un sampler, cu encodere care arată ca unele dintre comenzile tale preferate din fluxurile de lucru Maschine, Push, MPC și Elektron. Și uitați-vă la câte lucruri grozave sunt la îndemână, de la microtuning la efecte audio la setări de eșantionare. Chiar îmi amintește puțin de linia Model Elektron – acces rapid la codificatoare. Este într-adevăr unul dintre cele mai mari hituri, aproape, ale materialelor practice recente.

Există, de asemenea, caracteristici specifice performanței:

  • Efecte nedistructive în modul Perform (Tune, Filter, Overdrive, Rearranger, Reverb etc.)
  • Automatizare înregistrări live
  • Înregistrare live MIDI în model (o necesitate)
  • Înlănțuire de model din zbor

Au inclus și câteva efecte audio drăguțe, inclusiv reverb și dinamică, și un filtru în stil DJ.

În plus, există salvare și rechemare instantanee pentru modele – ceea ce te salvează și dacă dai greșelii unui set live.

Toate acestea mă atrage, pentru că există o mulțime de secvențiere foarte puternice pentru uz în studio, care pur și simplu nu sunt suficient de rapide pentru a fi folosite în plină acțiune live. De asemenea, dacă îmi doresc cu adevărat seturi mai avansate, am, de exemplu, un computer. Vreau ca hardware-ul să fie mai rapid decât computerul. Nu contează dacă face mai puțin. Sunt sigur că nu sunt singur cu asta.

Nici jocul nu este lent ca secvențior. Pe aceste 8 piese MIDI (și cele 8 piese care redă mostre audio) puteți seta lungimi separate, viteze diferite, moduri de redare și swing per piesă. Și da, poți trimite totul în MIDI.

Le puteți folosi pe cele rotative – cu etichete pe ecran – pentru a trimite CC-uri MIDI, ca pe Push sau Maschine. Polyend a venit chiar și cu seturi MIDI pre-mapate pentru o gamă de hardware și vă puteți crea propriile dvs. – o caracteristică pe care mi-a plăcut-o pe Maschine de la Native Instruments. (Asta înseamnă că mai bine facem presetări MeeBlip, pe care le avea Maschine.)

Nu există baterie internă, dar funcționează cu o alimentare USB-C de 5V 1A, așa că o puteți conecta cu ușurință sau puteți utiliza o bancă de alimentare. Și este pur și simplu fantastic, cu o față din aluminiu, taste și tampoane clare și codificatoare netede.

Da, și dacă ești un mare fan Polyend, există și o presetare pentru a-l folosi cu Tracker. Combo-ul pare ucigaș. Îmi pot imagina foarte ușor că îl folosesc împreună cu Elektron Syntakt pe care îl cântam live la Superbooth, care sună grozav, dar ar putea folosi o secvențiere mai accesibilă – rezolvat.

Singura mea critică reală a fost că îmi doream cu disperare un fel de control al mixerului. Vrei doar să poți refuza lucrurile când ai opt jocuri. Faderele ar fi grozave, dar aș lua codificatoare – sau păstrând paradigma pasului, abilitatea de a controla volumul pe o serie de pași.

Sunt încântat de acesta, totuși. Există mult mai mult în fluxul de lucru. Firmware-ul nu pare complet definitiv, în ciuda primelor recenzii pe care le-am văzut de la influenți YouTube, așa că ar trebui să aștepte o revizuire practică completă. Dar am fost impresionat de logica aspectului comenzilor și comenzilor rapide și de cât de repede se poate face – fără, din nou, meniuri complexe sau multe combinații de reținut. Factorul de fitness, senzația și funcționalitatea de aici promit să fie mult mai mult decât suma părților lor.

Sincer, poate cea mai mare competiție de aici este Polyend – dacă nu aveți încă un Tracker, are funcții puternice și costă puțin mai puțin.

Pentru răspunsuri la aceasta și la alte întrebări, totuși, căutați o recenzie în curând.

https://polyend.com/play/

Iată demo-ul pe care l-am primit de la Piotr, mai mult sau mai puțin (minus întreruperile mele):

Add Comment