Nissan Z 2023 | Examinarea PH

Odată cu introducerea Nissan Z din 2023, producătorul auto numește cele două mașini sport ale sale „frumusețea și fiara”. Desigur, legendarul GT-R este bestia. Și acum că Nissan a reproiectat și actualizat a șasea generație Z34 370Z pentru a crea cea mai mare parte noua generație a șaptea 2023 Z, cu siguranță este o frumusețe. După cum le-a explicat planificatorul de produse Nissan, Paul Hawson, colegilor noștri din SUA de la Cargurus (o versiune completă a acestei recenzii este disponibilă aici), schimbarea lui preferată pentru 2023 Z este estetica curată a mașinii. Suntem de acord că noul Z arată grozav, mai bine în persoană și pe drum decât în ​​fotografii.

Z este despre 80 la sută Nou. Stilul este inspirat de originalul 240Z din 1970 la în față, 350Z și 370Z în mijloc, iar a patra generație 1990 300ZX în spate. Grila mare, dreptunghiulară, pare neinspirată, dar, după cum explică Hawson, dacă ați scoate bara de protecție cromată de la un 240Z de prima generație, veți vedea aceeași formă și poziție pe mașina Z originală. În plus, având în vedere cerințele de răcire ale noului motor V6 twin-turbo care funcționează sub acest Z capotă lungă în formă de retro, grila trebuia să fie mare.

Două versiuni ale Nissan Z 2023 sunt disponibile în Statele Unite. Modelul Sport de bază începe de la 39.990 USD (aproximativ 33.000 GBP), în timp ce echipamentul Performance ajustat costă 49.990 USD (aproximativ 41.000 GBP). O versiune a Z Performance numită Proto Spec costă 52.990 de dolari (aproximativ 43.000 de lire sterline), dar Nissan construiește doar 240 din această mașină. Gama reduce cu câteva mii de gama Toyota Supra, oferind totuși mult mai multă putere în specificațiile standard.

Acestea fiind spuse, mecanica și elementele interioare bazate pe BMW ale lui Supra fac Toyota să arate, să se simtă și să conducă ca și cum ar câștiga pe bună dreptate mai mulți bani. Nu că noul Nissan Z ar părea la fel de ieftin. În special în versiunea Performance, cu roțile sale de 19 inchi, negru mat, cu lățime eșalonată și cauciucuri și vopsirea în două nuanțe cu un acoperiș negru, Z arată grozav – și mult mai bine decât Supra.

În interior, cu excepția câteva piese preluate de la 370Z și a unui panou de plastic inferior al ușii cu adevărat nefericit, care strălucește în soare, noul Z apare la fel de mult mai rafinat și mai sofisticat decât vehiculul pe care îl înlocuiește. . Mașina noastră de testare Z Performance, echipată cu o transmisie automată gratuită și vopsea contra cost, a purtat un autocolant pentru geam de 52.710 USD, inclusiv o taxă de destinație de 1.025 USD. Este un preț corect pentru ceea ce primești, inclusiv pentru noul motor.

Nissan primește V6 twin-turbo de 3,0 litri de la Z de la modelele Infiniti Q50 și Infiniti Q60 Red Sport 400 și îl reglează pentru un răspuns mai bun la accelerație. Când accelerezi puternic, spatele mașinii este grasă datorită 400 CP la 6.400 rpm și 350 lb-ft de cuplu între 1.600 rpm și 5.200 rpm, toate trimise către roțile din spate. O transmisie manuală cu șase trepte este standard. Reluat de la 370Z, dar reproiectat pentru a fi utilizat în noul Z, oferă o aruncare mai lină, mai pozitivă și este asociat cu un ambreiaj îmbunătățit, care este relativ ușor de modulat. Împreună cu echipamentul Performance, are SynchroRev Match, un supliment încântător care te face să te simți ca un șofer profesionist, în timp ce îmbunătățește coloana sonoră a mașinii.

După cum am spus, nu există nicio taxă dacă doriți o mașină, care este o unitate cu nouă trepte. Are un mod Sport și palete de schimbare și este relativ distractiv de schimbat manual. Pe lângă faptul că oferă cea mai bună economie de combustibil, automata se mândrește și cu cele mai bune cifre de performanță. Cu versiunea Performance, ambele transmisii funcționează cu controlul de lansare pentru a valorifica puterea motorului pentru cea mai rapidă accelerație. Echipamentul de performanță instalează și un diferențial mecanic cu alunecare limitată acea, sincer, vei dori.

Echipamentul de performanță adaugă, de asemenea, o notă de evacuare mai guturală, frâne mai mari cu etriere roșiisport suspensie, jante din aluminiu forjat Rays de 19 inch și lipicioase Bridgestone Potenza S007 de înaltă performanță cauciucuri – 255/40 fata si 275/35 spate. Asa de, cum să faci toate acestea componentele se reunesc în noua mașină sport a Nissan? Nu putem spune sincer. cel test nesolicitant drum la est de Las Vegas, lângă un lac surprinzător de gol, Las Vegas ar fi putut fi condus rapid cu un Nissan Kicks, ca sa nu mai vorbim de un Nissan Z. De asemenea, limita maxima de viteza postata pe aceste drumuri plate, late si usor sinuoase a fost de 80 km/h.

Iată ce am învățat. În primul rând, Z-ul este rapid în linie dreaptă și va trebui să modulezi accelerația cu atenție pentru a menține spatele cauciucuri lipit de drum. În plus, o schimbare scurtă în Z cu cutia de viteze manuală SynchroRev Match a demonstrat o îmbunătățire semnificativă față de vechiul 370Z și ne-a convins că aceasta este calea de urmat pentru adevărații pasionați de conducere, chiar dacă acesta nu este cel mai rapid model. Adaugă bucurie la conducerea mașinii, care este absentă cu automata. Iar roțile din aluminiu forjate ale garniturii Performance contribuie la o calitate bună a călătoriei în oraș și pe autostradă, datorită greutății reduse nesuspendate la fiecare colț al mașinii.

În oraș sau pe autostradă, componentele de frânare mai grele ale modelului Performance oferă un răspuns aproape instantaneu, astfel încât există o perioadă de aclimatizare. La o frânare puternică, urmată de o întoarcere rapidă, frânele lui Z s-au simțit receptive și echilibrate. Cu toate acestea, nimic de pe traseul de conducere nu a testat curajul acelor frâne cu fir sau nu a stimulat concentrarea intensă și concentrată a șoferului care ar putea determina dacă Z lovește acel Sfânt Graal al omului și al mașinii într-o singură.

Noua direcție electrică cu cremalieră și pinion este, de asemenea, mai plăcută decât direcția hidraulică grea a vechiului 370Z. Nu, nu este tehnologia drive-by-wire pe care o veți găsi la Infiniti Q50 și Q60. Și, în sfârșit, în timp ce zgomotul de pe drum este excesiv și nota de evacuare nu are același caracter distinctiv ca vechiul 370Z, noul Z și-a descoperit un sunet rafinat și captivant.

Deocamdată, îi vom oferi lui Nissan Z beneficiul îndoielii și vom favoriza un rating favorabil. Dar până când vom putea duce mașina pe un drum accidentat, cu benzi înguste, trotuar ondulat, viraj cu rază descrescătoare și curbe fără cambra, nu putem decât să ne dăm aprobarea grupului de propulsie, care este delicios. . Cu toate acestea, chiar și acel comentariu este nuanțat până când ne uităm la modul în care se comportă mașina în cazul unei accelerații puternice din viraje.

Oricum, Nissan Z pare o afacere bună comparativă. După cum am menționat, subminează Toyota Supra – mai ales dacă doriți ca mașina cu un motor de 3,0 litri – și mașinile sport cu tracțiune spate disponibile la un preț mai mic (actualul MX-5 și GR86) generează mult mai puțină putere. Evident, există alternative mai scumpe de luat în considerare, dar Nissan a poziționat cu înțelepciune Z ca o mașină de performanță orientată spre valoare, care ar trebui să atragă un alt cumpărător decât, să zicem, Chevrolet Camaro sau Ford Mustang cu motor V8.

Desigur, doar pentru că un model nou astupă o gaură într-un segment nu face neapărat să merite luat în considerare. Cu toate acestea, chiar și presupunând că nu am avut ocazia să evaluăm corect dinamica de conducere a noului Z, putem spune cu încredere că este o mașină sport mai bună decât cea pe care o înlocuiește și, oricum în Statele Unite, arată real promit ca o alternativă dezirabilă la vehiculele similare, indiferent de preț.

Specificație | 2023 Nissan Z

Motor: 2.997 cmc, V6 twin-turbo
Transmisie: Manual cu 6 trepte, tractiune spate
Putere (CP): 400 până la 6.400 rpm
Cuplu (lb ft): 350 @ 1.600-5.200 rpm
0-62 mph: A confirma
Viteza maxima: A confirma
Masa: A confirma
MPG: 20 mpg (EPA, de așteptat)
CO2: A confirma
Preț: în jur de 43.000 de lire sterline așa cum a fost testat

Add Comment