Cuplu „traumatizat” după ce a fost diagnosticat cu cancer la câteva luni distanță

Un cuplu a primit vestea devastatoare că amândoi aveau cancer după ce diagnosticul soțului a determinat-o pe soția lui să facă o tomografie.

După ce lui Paul Boothby, în vârstă de 69 de ani, i s-a spus că are cancer intestinal în stadiul trei în august 2021, partenerul său Diane Boothby, în vârstă de 63 de ani, a decis să plătească pentru o scanare privată pentru a ajunge la rădăcina simptomelor sale.

Ea a început să consulte consultanți în timp ce soțul ei se pregătea pentru o intervenție chirurgicală pe tumora lui în septembrie.

La scurt timp după aceea, Diane a fost diagnosticată cu cancer ovarian în ianuarie 2022, relatează Mirror.

Cuplul, care locuiește în Downham Market din Norfolk și are două fiice și patru nepoți, se află acum în remisie.Diane a fost diagnosticată cu cancer ovarian la scurt timp după ce soțul ei, Paul, a fost diagnosticat cu cancer intestinal.

Diane a spus: „Suntem traumatizați chiar acum – amândoi ne simțim mai emoționați și mai traumatizați în legătură cu asta decât eram de fapt atunci când treceam prin asta.

„Am trecut de la îngrijirea unei persoane cu cancer la a fi o persoană cu cancer – iar Paul a trecut de la a fi o persoană cu cancer la a avea grijă de cineva cu cancer.

„Trebuie să forțezi cum te simți pentru a fi diagnosticat – dacă l-aș fi lăsat să plece și l-aș fi lăsat, cine știe ce s-ar fi putut întâmpla”.

Paul a fost diagnosticat după un control de rutină – se simțea mai obosit decât de obicei, dar nu credea că are cancer în stadiul trei.

În urma diagnosticului său din august 2021, a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru a-și îndepărta intestinul în septembrie acelui an și a început tratamentul cu chimioterapie.

Diane se lupta cu propriile probleme de sănătate de ceva vreme, inclusiv balonarea severă, care fusese atribuită diverticulitei – o inflamație a intestinului.Diane se lupta cu propriile probleme de sănătate de ceva vreme.
Diane se lupta cu propriile probleme de sănătate de ceva vreme.

Cu toate acestea, Paul a presat-o să cheltuiască cei 190 de lire sterline pentru o scanare privată și, spre surprinderea lui, a descoperit că avea chisturi ovariene.

Abia când a suferit o intervenție chirurgicală, în decembrie 2021, pentru a confirma cauza chisturilor și pentru a-și îndepărta ovarele și trompele uterine, medicii au descoperit că Diane avea, de fapt, cancer ovarian de mai jos.

Pentru a elimina cancerul rar, a doua ei operație a suferit o histerectomie totală în martie.

Acum, cuplul nu are cancer și se recuperează din suferința lor.

Diane a spus: „Cancerul intestinal în stadiul trei al lui Paul a fost detectat în timpul unui control de rutină – nu a avut alte simptome decât oboseală severă.

„Din fericire, a făcut mereu examenele de la 60 de ani și în mod normal sunt bine, a fost doar ultimul – am fost șocați pentru că nu ne așteptam deloc.Diane Boothby la spital pentru operație.
Diane Boothby la spital pentru operație.

„A fost diagnosticat în august și a fost operat în septembrie pentru extirparea intestinelor, precum și o serie de chimioterapie.

„M-am chinuit de ceva vreme și am tot spus că ceva nu este în regulă cu mine – aveam un stomac mărit din cauza balonării și am fost îndrumat către echipa de intestin pentru a vedea dacă am nevoie de o colonoscopie.

„Văzusem mulți oameni și nu mergeam nicăieri până când Paul m-a înghiontat și mi-a spus „ok, du-te și fă o scanare privată” – așa că am făcut.Diane și Paul Boothby în ziua nunții lor.
Diane și Paul Boothby în ziua nunții lor.

„A costat 190 de lire sterline și a meritat fiecare bănuț.

„Când am cerut trimitere la ginecologie, am fost trimisă pe calea normală până mi-am făcut o ecografie privată.

„În urma scanării, am avut toate dovezile că am chisturi ovariene și mi-am contactat medicul pentru a-mi spune că am nevoie de o trimitere urgentă.

„Am fost pusă pe o pistă de două săptămâni pentru a fi văzută la spital și s-au gândit că ar fi fost un chist endometrial, deși aveam și un nivel ridicat de CA125 în sânge, ceea ce poate fi un indiciu al cancerului ovarian.

„Am fost diagnosticat cu cancer abia în ianuarie anul acesta – a trebuit să fac două operații pentru că nu erau siguri dacă este cu siguranță cancer.

„Am fost extrem de norocos – prima mea operație a fost îndepărtarea ovarelor și a trompelor uterine, iar a doua operație a fost o histerectomie totală și o intervenție chirurgicală de reducere și, de asemenea, sunt acum liberă de cancer.Diane și Paul Bootby.
Diane și Paul Bootby.

„Paul spune că s-a simțit amorțit din cauza experienței, când vorbesc mult despre asta, dar amândoi înțelegem cum se simte celălalt, ce a fost bine – el spune că mă pot raporta la asta când nimeni altcineva nu poate.

„Nu ne-am întors încă la ceea ce numim viața normală pentru că Paul a trebuit să se autoizoleze în decembrie, asta însemna că nu putem petrece Crăciunul cu familia, dar cel puțin anul acesta vom fi acolo.

„Am dori să mulțumim organizațiilor de caritate și spitalelor de cancer care ne-au susținut – The Big C, Macmillan și Overcan.

„Suntem căsătoriți de patruzeci și trei de ani și nu am sărbătorit încă ultima noastră aniversare de căsătorie – mai avem multe de sărbătorit”.

Nu ratați cele mai recente știri din toată Scoția și nu numai – înscrieți-vă pentru buletinul nostru informativ zilnic aici.

.

Add Comment