Cele mai bune 10 actiuni pe care le-am văzut la The Great Escape 2022

După o absență de trei ani, weekendul trecut (12-14 mai) The Great Escape s-a întors la Brighton pentru o sărbătoare excepțională a muzicii live și a bufniilor arse de soare de la unele dintre cele mai interesante trupe emergente ale planetei. Pentru mulți artiști și trupe care au lucrat neobosit pentru a-și lansa cariera pe tot parcursul blocării, festivalul cu mai multe locații le-a oferit o oportunitate genială de a cânta în fața a mii de noi fani ai muzicii și personalități din industrie.

NME Am petrecut trei zile alergând pe malul apei, prinzând o mulțime de seturi interesante și intime – și am adunat cele mai bune spectacole pe care le-am văzut mai jos. Ne vom revedea anul viitor?

ArrDee

Livrat cu un sentiment și vitalitate reală, show-ul de revenire triumfător al rapperului născut în Brighton a făcut să tremure inimile și urechile: setul său rapid și fără griji a fost un antidot pentru brandingul comercial omniprezent al TikTok în timpul vitrinei aplicației de partajare a videoclipurilor de sâmbătă seara. Într-o explozie de energie hiperactivă dintr-o performanță, hituri de top 10 precum „Flowers (Say My Name)” și „Come & Go” au fost remixate și reîncărcate, în timp ce ArrDee pășia pe scenă fără compromisuri și cu carisma glorios de neigienizată a muzicii sale. . A bătut din palme și s-a pozat pentru selfie-uri cu fanii din primul rând în mijlocul unei rave înăbușitoare, surprinzând momentul în care acest festival special s-a încheiat pentru încă un an. (Sophie Williams)

Casetă

La evenimentul din acest an, spiritul de intimitate și aventură imprevizibilă al lui The Great Escape a rămas strălucitor, perfect încapsulat în decorul Cassyette. Ea a sosit în mod clar cu subversia în minte și și-a transformat sunetul rock greu în ritmuri sălbatice, provocând un public încântat să-și urmeze rafale de sărituri și lovituri de cap. „Arată-mi energia ta!”, a entuziasmat ea înainte ca versurile mârâitoare de chitară ale single-ului principal „Dear Goth” să explodeze într-o viață explozivă, oferind sudoare și spectacol în egală măsură. (SW)

HVAC

În timp ce cei șase membri ai CVC din South Wales aliniau scena într-un amestec de jachete din piele cu ciucuri, cămăși imprimate și pălării de cowboy, arătând ca o excursie muzicală brocante vintage, ai fi iertat să crezi că toți au sosit din grupuri diferite. Mai degrabă, armonia este în muzică: psych rock vintage, neted și discret, plin de chitare și modele de tobe zgomotoase. Cu doar un singur single pe numele lor – „Docking The Pay” strălucit – trupa și-a folosit prima apariție la The Great Escape pentru a testa o mulțime de materiale nelansate, iar ceea ce am auzit a sunat groovy AF. (SW)

Borcanul Dorei

Vorbeste cu NME În weekend, artista americană Dora Jar a spus că recentul ei joc de suport cu Billie Eilish la Madison Square Garden din New York arată că, indiferent cât de mari sunt locațiile, „îți poți simți [the crowds] Emisiunea ei de vineri la miezul nopții de la Brighthelm Center a arătat o privire asupra acelor lecții: este angajată și plină de energie, aruncând fire din melodiile ei către publicul (desigur, mai mic), în speranța că vor ajunge la unul și vor cânta. În timpul „Scab Song, ” ea respinge defalcarea stâncii care lovește capul și, în schimb, o transformă într-un număr acustic delicat, arătându-și toată măiestria; firele au fost legate într-un arc cel mai magnific. (Thomas Smith)

Draya Mac

Invocându-și personalitatea online nesfârșit de carismatică – rutinele de dans mai mari decât viața ale artistului din West London i-au adus peste 1,4 milioane de fani TikTok – interpretarea lui Dréya Mac la Concorde 2 din front de mer a prezentat coregrafii îndrăznețe și expresii faciale dramatizate strălucitor. Alăturată pe scenă de prietenul ei apropiat și colaboratorul Felixthe1st, ea a lansat zdrobitorul viral „Own Brand Freestyle” în scene de haos zguduitor, cu multe degete de armă prea zeloase. Făcând acest lucru, Mac și-a consolidat poziția ca o entitate de neoprit în pragul unui alt nou capitol interesant. (SW)

1 credit

Liceu

Cântând într-un subsol Komedia plin, joi la prânz, vocea plină de suflet și distorsionată a trio-ului din Melbourne a transportat o mulțime de noi fani ai muzicii, lideri ai industriei și băutori în timpul zilei în lumile narative bogate pe care le creează în videoclipurile lor muzicale. Au fost maeștri atât ai minimalului, cât și ai maximului: melodiile inspirate de New Order ale trupei sintetizate ușor au fost îmbunătățite de iluminarea intensă a clubului, deoarece au cântat atât material nou, cât și majoritatea din EP-ul lor stelar „Forever At Last”. NME I-am văzut chiar și pe colegii parveniți indie australian de la HighSchool, The Lazy Eyes, cântând împreună cu „sirene” mai apropiate, ceea ce a creat câteva vibrații mega-sănătoase pentru o vreme. (SW)

Joe și Shitboys

Punk-ii feroezi din primele două seturi ale lui The Great Escape au fost un blocaj total în care un sistem one-in, one-out nici măcar nu funcționa, pentru că de ce naiba ai vrea să pleci și să ratezi? Magazinul lor Green Door, care a avut loc vineri, a fost la fel de haotic: dezgustări despre veganism („If You Believe In Eating Meat Start With Your Dog”), machism („Macho Man Randy Savage”) și un cover al lui Rage Against The Machine oferit de umerii unui parior. (TS)

Roz Gri

Este nevoie de curaj pentru a interpreta „I Feel Love” de Donna Summer, darămite în fața unui public format din colegii tăi și oameni din industrie, și totuși, pentru Rose Grey, părea inevitabil. De la EP-ul ei de debut, „Blue, Lately” din 2019, artista din Londra a trecut de la psych-pop plin de bucurie la diva disco completă; Ultimele sale melodii „Synchronity” și „Last Song” sunt mai întunecate și mai pregătite pentru club decât oricând. Această coperta Donna Summer începe să aibă din ce în ce mai mult sens… (TS)

Piri și Tommy Villiers

TikTok și-a avut amprentele peste tot în spectacole din acest weekend, și puțin mai mult decât duo-ul de dans Piri și Tommy Villiers – melodia lor „Soft Spot” a devenit virală în aplicație și și-a confirmat locul în cohorta de iubitori de mash din generația Z. Setul lor la Prezentarea TikTok a fost plină de viață, prezentând ritmurile de tobe și bas de cameră care și-au făcut numele, dar sugerează un viitor care cuprinde muzica house, techno și multe altele. Simți că un salt masiv este la îndemână… (TS)

Piri și Tommy Villiers
1 credit

Priya Ragu

Un alt artist al cărui succes a venit în mare parte în vremurile izolate de COVID este artistul tamil-elvețian Priya Ragu – dar nu a fost văzut. Cântând pe scena de pe plaja festivalului, Ragu a avut încrederea unei interprete care își perfecționează meșteșugul pe scenă de ani de zile. Ea poate cânta despre blocaje (pe, uh, „Lockdown”), dar o face cu tenacitate și ritmuri pregătite pentru festival, te întrebi dacă a avut exact acel moment al unei mulțimi pline de sute de fani în minte când făcea atunci. . (TS)

Add Comment