Cancerul de col uterin al unei asistente scoțiane a crescut „de mărimea unui tei” după întârzierea diagnosticului

O asistentă din Scoția deplânge pierderea fertilității la vârsta de 28 de ani, după ce a susținut că a trebuit să lupte pentru a convinge medicii că ceva nu era în regulă înainte de a fi diagnosticată cu cancer de col uterin.

Lauren McNulty primește în prezent tratament pentru cancerul de col uterin în stadiul 3C și a cerut o investigație oficială a îngrijirii ei după doi ani în care a implorat medicii să-i investigheze simptomele.

Asistenta, care lucrează în secția de chirurgie a Spitalului Universitar Monklands, urmează în prezent chimioterapie și radioterapie după ce tumora ei a crescut până la dimensiunea unui tei, 5 cm, în timp ce aștepta diagnosticul și tratamentul.

Lauren a avut pentru prima dată un rezultat anormal al testului Papanicolau în 2019 și a fost trimisă pentru un tratament de coagulare la rece care a distrus celulele anormale cu o sondă încălzită.

Spre sfârșitul anului 2019, ea a început să aibă sângerări abundente, neregulate și anormale, precum și dureri pelvine și crampe de stomac în afara ciclului ei menstrual.Lauren lucrează în timpul pandemiei

Lauren a suferit și de durere și sângerare după sex.

Ea a mers la cabinetul ei de medicină locală din Cumbernauld și a fost trimisă la ginecologie pentru laparoscopie pentru a verifica endometrioză sau PCOS, dar nu a fost găsit nimic.

În următoarele câteva luni, durerea ei s-a înrăutățit și a început să sufere de dureri de cap chinuitoare.

În octombrie 2020, Lauren susține că a trebuit să lupte pentru un alt test de frotiu – care apoi a detectat modificări anormale.

Ea susține că a îndurat un „an oribil de lupte” cu medicul de familie până în 2021, deoarece niciunul dintre simptomele ei de care a continuat să sufere nu s-a rezolvat.

Lauren susține că medicul ei i-a spus că are sindromul de colon iritabil și apoi a continuat să o trateze pentru infecții pelvine recurente, dar nu i-a investigat mai detaliat simptomele.Lauren a mers la A&E pentru durerile ei abdominale
Lauren a mers la A&E pentru durerile ei abdominaleLauren a participat la două clinici A&E diferite
Lauren a participat la două clinici A&E diferite

În ianuarie 2022, Lauren a participat la A&E în Glasgow de două ori cu sângerări coagulate abundente și i s-au administrat medicamente pentru a încerca să o controleze.

Un nou test de frotiu a detectat HPV cu risc ridicat și modificări anormale ale celulelor. Asistenta a fost deci trimisă la spital pentru o colposcopie și au fost prelevate biopsii pentru a fi trimise la un laborator pentru testare.

Trei săptămâni mai târziu, Lauren i s-a spus prin telefon că are cancer de col uterin.Lauren cu mama Tracey, care a mai avut cancer de col uterin înainte
Lauren cu mama Tracey, care a mai avut cancer de col uterin înainte

Lauren a spus: „Nu am fost luată în serios și nu am primit o programare pentru testele de frotiu.

„Ar fi trebuit să fiu o mare prioritate. Mama mea a fost diagnosticată cu cancer de col uterin în stadiu incipient, care a fost tratat cu ani în urmă, iar istoricul familiei mele este în dosar.

Simptomele comune ale cancerului de col uterin includ:

  • Sângerare vaginală anormală
  • Secreții vaginale neobișnuite
  • Cicluri menstruale mai grele și mai lungi
  • Disconfort în timpul urinării
  • Pierderea controlului vezicii urinare
  • Durere în timpul actului sexual și sângerare după aceea
  • Oboseală constantă
  • Dureri pelvine
  • Pierdere în greutate inexplicabilă
  • dureri de picioare

„Nu ar fi trebuit să mi se refuze programările pentru testele de frotiu.

„Simptomele mele au fost confundate cu altceva.

„Când am fost în sfârșit diagnosticat, mi s-a spus că tumora mea avea dimensiunea unui tei – aproximativ 5 cm.

„S-a răspândit la țesuturile înconjurătoare și la ganglionii limfatici abdominopelvici.Lauren se simte dezamăgită de întârzierea diagnosticului ei
Lauren se simte dezamăgită de întârzierea diagnosticului ei

„Simt că nu a fost nicio grabă de la început până la sfârșit”.

Lauren a trebuit să aștepte 10 săptămâni între primirea diagnosticului și începerea tratamentului pentru cancer.

Tratamentul de radioterapie provoacă infertilitate, deoarece afectează uterul, făcându-i pe cei care primesc tratament în imposibilitatea de a avea un copil.

Echipa de fertilitate a NHS nu a contactat-o ​​pe Lauren pentru a discuta despre o posibilă extragere a ovulelor decât la cinci săptămâni de la diagnosticul ei – dar Lauren s-a temut să mai aștepte cinci săptămâni și a vrut să-și înceapă tratamentul pentru cancer.Lauren este în prezent în curs de chimioterapie
Lauren este în prezent în curs de chimioterapie

Lauren a continuat: „Ca asistentă medicală NHS Scoția, nu pot să nu mă simt cu adevărat dezamăgită de sistemul căruia mi-am dedicat viața profesională.

„Am doar 28 de ani și nu numai că trebuie să lupt pentru viața mea din cauza unui diagnostic de cancer, dar eu și partenerul meu Chris am fost nevoiți să plângem pierderea fertilității mele.Lauren și partenerul ei Chris
Lauren și partenerul ei Chris

„Recomandările pentru controale de col uterin și programări de fertilitate trebuie făcute mai rapid, astfel încât femeile să aibă o alegere informată cu privire la opțiunile de fertilitate, constrângerile de timp și efectele de durată.

„Când voi fi vindecat de această boală oribilă, mă veți vedea făcând partea mea pentru a da înapoi”.

Lauren și-a pierdut tragic prietena și colega Maria O’Neil, în vârstă de 28 de ani, din cauza cancerului de sân triplu negativ în acest an și își onorează memoria făcând tot ce poate pentru a crește gradul de conștientizare despre cancer.

Ea îi îndeamnă pe oameni să fie conștienți de propriul corp și de schimbările lor, precum și să lupte pentru un diagnostic atunci când cred că ceva nu este în regulă.

Mama lui Lauren, Tracey, a început o pagină de strângere de fonduri pentru a-și sprijini fiica în timp ce ea urmează chimioterapie, iar familia a fost total uluită de răspunsul de până acum.

Donațiile către pagina de strângere de fonduri se pot face dând clic aici.

Un purtător de cuvânt al cabinetului medical al lui Lauren a declarat: „Datorită obligației de confidențialitate impusă nouă de Consiliul Medical General, refuzăm să comentăm în acest moment.

„Întotdeauna luăm plângerile în serios și am fi bucuroși să vorbim direct cu pacienta dacă dorește să contacteze managerul cabinetului.”

Iar un purtător de cuvânt al NHS Greater Glasgow și Clyde a adăugat: „Ne pare rău să auzim că doamna McNulty are îngrijorări cu privire la îngrijirea ei la NHSGGC. Am fi bucuroși să avem o discuție cu ea pentru a răspunde oricăror preocupări. întrebări pe care le-ar putea avea.

„Deși nu putem comenta cazuri individuale, putem confirma că recoltarea ouălor este posibilă la unele femei în urma unui diagnostic de cancer de col uterin.

„Acest proces poate dura până la 4-5 săptămâni, timp în care nu putem continua tratamentul pentru cancer.

„Este o decizie foarte importantă de luat într-o situație deja stresantă.

„Dacă nu dorește să salveze ouăle, femeia poate merge direct la tratamentul ei oncologic – caz în care timpul de așteptare dintre diagnostic și tratament este mai mic și va fi în conformitate cu țintele naționale actuale pentru cancerul de col uterin.

„Dacă doresc să salveze ouăle, cele 4-5 săptămâni suplimentare ar trebui luate în considerare în timpul total de la diagnostic până la tratamentul cancerului”.

Nu ratați cele mai recente știri din toată Scoția și nu numai – înscrieți-vă pentru buletinul nostru informativ zilnic aici.

.

Add Comment