Aspect neprofesional asupra MacBook Pro de 14 inchi de nivel de intrare

În noiembrie, Apple a lansat MacBook Pro 2021. Disponibil în două dimensiuni (14-inch și 16-inch), compania a introdus și două noi cipuri, M1 Pro și M1 Max. Deși credeam că acest nou Mac va fi exagerat pentru mine – nu aveam nevoie de porturi, ProMotion, miniLED-uri sau procesor – recent mi-am spart MacBook Pro de 16 inchi din 2019 și aveam nevoie de un înlocuitor.

Între cumpărarea MacBook Air M1 2020 entry-level și noul MacBook Pro M1 Pro de 14 inchi, am decis să merg pe cel din urmă. Iată recenzia mea despre acest computer din perspectiva unui utilizator greu, dar neprofesionist.

Primele impresii ale designului MacBook Pro 2021

La prima vedere, nu am fost un mare fan al notch-ului MacBook Pro. De asemenea, mi s-a părut ciudată toată tastatura neagră când am văzut-o la magazin. În plus, mi-a plăcut foarte mult Touch Bar (din motive greșite – este atât de util să trimiți emoji cu ea). Dar, pe măsură ce zilele trec, sunt foarte interesat de acest nou design.

Trecerea de la 16 inch la 14 inch nu este atât de rău. Ecranul este suficient de mare pentru ca eu să deschid două ferestre Safari una lângă alta și să lucrez. Nu numai atât, dar greutatea a fost foarte importantă în decizia mea, iar cel de 14 inchi este mult mai ușor decât precedentul meu Intel Mac.

Consider că tastatura și trackpad-ul sunt foarte fiabile, Touch ID încă funcționează bine și îmi place foarte mult acest afișaj miniLED cu ProMotion. Este foarte ușor să comut între iPhone-ul meu 13 Pro și acest Mac.

Nu în ultimul rând, motivul pentru care nu mai tast de pe Mac Intel este că am căzut pe încărcător și am distrus complet computerul. Odată cu noul MacBook Pro, adaugă conectorul MagSafe și, uau, nu mi-am dat seama cât de mult am ratat această caracteristică care a fost cândva disponibilă pe MacBook Pro din 2010.

Este suficient M1 Pro entry-level pentru mine?

După cum v-am spus la începutul articolului, eram între MacBook Air și MacBook Pro. Diferența este uriașă: MacBook Air vine cu 8 GB de RAM și 256 GB de SSD, în timp ce Mac M1 Pro vine cu 16 GB de RAM și 512 GB de SSD.

Dacă Apple ar fi introdus deja noul MacBook Air, probabil că aș fi optat pentru asta, dar între aceste două modele existente, am decis că merită să cheltuiesc cei 1.000 de dolari în plus pentru a avea cea mai recentă tehnologie și cea mai puternică cu noul MacBook Pro.

Nu sunt un utilizator profesionist, dar sunt un utilizator intens. De aceea, recomand recenzia lui Jeff Benjamin despre MacBook Pro 2021 (dacă vrei să vorbim despre specificații). Aici vreau să vă ofer o perspectivă de la cineva care scrie toată ziua, editează ocazional imagini cu Pixelmator Pro și, de asemenea, trebuie să aibă iMessage, Mail, Slack și WhatsApp deschise tot timpul.

Pentru aceste sarcini, nu trebuie să spun că totul funcționează ca o briză pentru acest computer puternic. Nu numai atât, dar este și foarte liniștit, nu se încălzește (cel puțin cu acele sarcini) și deschide totul într-o clipă.

Merită să spun că sunt destul de sigur că aș putea face același lucru cu MacBook Air M1, dar probabil că l-aș face upgrade pentru a dubla RAM și spațiu de stocare pentru a mă simți mai în siguranță cu el de-a lungul anilor. Acestea fiind spuse, iată motivele pentru care nu am optat pentru versiunea Air:

  • Design antic;
  • Lipsa conectorului MagSafe;
  • webcam oribil;
  • Ecranul părea puțin prea mic.

Ultima întrebare: acest MacBook Pro are o baterie pentru toată ziua?

2021-m1-pro-macbook-magsafe-9to5mac

În timp ce primul lot de MacBook M1 a fost lăudat pentru durata de viață a bateriei, eram îngrijorat că un cip Pro va consuma mult mai multă energie și că va trebui să continui să încarc Mac-ul de mai multe ori în timpul zilei.

Spre ușurarea mea, MacBook Pro 2021 entry-level rezistă foarte bine atunci când îl folosesc pentru sarcinile pe care le-am menționat mai sus. Acestea fiind spuse, poate susține cu ușurință 10 ore de utilizare neîntreruptă, dar cred că este posibil să se întindă puțin mai mult până la 12 ore.

Din nou, a avea ambele opțiuni MagSafe și USB-C pentru a încărca această mașină este, de asemenea, o experiență practică.

Concluzie și considerații finale

Sunt multe lucruri pe care nu le menționez în această mini recenzie a MacBook Pro 2021 entry-level. Motivul este simplu: am testat deja această mașină. Dacă doriți o privire în profunzime, o găsiți aici.

Pentru această bucată, ceea ce încerc să răspund este dacă acest MacBook Pro este o afacere bună pentru un utilizator intens (dar nu un profesionist). La care răspund, da, absolut. Ecranul miniLED cu ProMotion este magnific. Sincer, nici măcar nu acordați atenție crestăturii, la fel ca atunci când Apple a introdus iPhone X. A avea mai multe porturi este bine, chiar dacă a avea un conector MagSafe este mare lucru. Tastatura, trackpad-ul și Touch ID sunt mai fiabile ca niciodată. În cele din urmă, durata de viață a bateriei este excelentă, ceea ce funcționează bine pentru mine, deoarece era o altă caracteristică de care aveam mare nevoie.

Mă voi răzgândi când Apple va lansa un nou MacBook Air? Poate. Dar, din moment ce nu putem prezice când sau exact ce va avea acest MacBook Air, pot spune că chiar acum, dacă aveți nevoie de o mașină și doriți să reziste ani de zile, nivelul de intrare MacBook M1 Pro este mai mult decât suficient.

Ajustați-l dacă aveți nevoie de puțin mai multă putere sau spațiu de stocare, dar bazându-vă foarte mult pe iCloud și folosind doar aplicații esențiale, nu văd de ce aș avea nevoie de mai multă memorie RAM sau spațiu de stocare deocamdată sau pentru anii următori.

Puteți găsi MacBook Pro M1 Pro 2021 aici pe magazinul Amazon Apple.

Aveți acest computer sau plănuiți să cumpărați unul? Împărtășiți-vă gândurile în secțiunea de comentarii de mai jos.

Legate de:

FTC: Folosim linkuri afiliate automate generatoare de venituri. După.


Consultați 9to5Mac pe YouTube pentru mai multe știri Apple:

Add Comment