Anglia va pune capăt vaccinurilor gratuite NHS împotriva gripei pentru persoanele de peste 50 de ani, dar nu și Scoția

Un defect major a apărut în strategia de vaccinare împotriva gripei adoptată de Anglia și alte țări de origine.

În timp ce guvernul a spus că Anglia va renunța la măsurile Covid, care au dus la vaccinul anual de gripă oferit gratuit adulților cu vârsta cuprinsă între 50 și 64 de ani și copiilor de școală secundară cu vârsta cuprinsă între 11 și 15 ani, Scoția și Țara Galilor au spart rândurile și au spus că vor continua să ofere acestor grupuri un jab gratuit.

Înainte de pandemia de Covid, vaccinurile antigripal au fost oferite anual în Marea Britanie persoanelor de peste 65 de ani, copiilor de școală primară și grupurilor cu risc, cum ar fi femeile însărcinate și persoanele cu diabet.

Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord au extins programul în iarna anului 2020 pentru a include milioane de adulți cu vârsta cuprinsă între 50 și 64 de ani, precum și adolescenți, pentru a limita numărul de persoane spitalizate pentru gripă atunci când secțiile au fost invadate de pacienți cu Covid.

Revenirea la programul de vaccinare pre-pandemie din Anglia vine într-un moment în care experții se tem că Regatul Unit se îndreaptă către cel mai rău sezon de gripă de la începutul pandemiei de Covid.

Se crede că aceasta este prima dată când există o divergență semnificativă în abordările vaccinării împotriva gripei. Consilierii seniori au spus că au fost „surprinși” de decizia NHS Anglia de a elimina loviturile pentru ambele grupuri de vârstă și nu au fost consultați.

În timp ce guvernul a spus că Anglia va renunța la măsurile Covid, care au dus la vaccinul anual de gripă oferit gratuit adulților cu vârsta cuprinsă între 50 și 64 de ani și copiilor de școală secundară cu vârsta cuprinsă între 11 și 15 ani, Scoția și Țara Galilor au spart rândurile și au spus că vor continua să ofere acestor grupuri un jab gratuit

Profesorul Adam Finn, expert în vaccinuri pediatrice și membru al Comitetului mixt pentru vaccinare și imunizare, care consiliază guvernul cu privire la vaccinuri, a declarat pentru Mail on Sunday: „Este rar ca în Uniune să existe poziții diferite cu privire la vaccinare și în acest sens. caz se pare că acestea sunt decizii financiare dirijate de guvern pentru că nu ni s-a cerut să consiliem.

Între timp, Nick Kaye, vicepreședintele Asociației Naționale de Farmacie, a numit inversarea politicii Angliei miop.

El a adăugat: „Nimeni nu poate spune cu siguranță că vom trece peste pandemia de Covid până la iarnă.

Studiile sugerează că persoanele care iau Covid și gripa în același timp au de două ori mai multe șanse de a muri. Cu toate acestea, deoarece majoritatea britanicilor au primit cel puțin trei vaccinuri împotriva Covid-19, Departamentul de Sănătate și Asistență Socială a luat decizia de a elimina loviturile gratuite în Anglia. Cei care nu sunt eligibili vor trebui acum să plătească pentru unul, costând în jur de 15 lire sterline de la farmaciile de pe strada principală.

Țara Galilor a anunțat în aprilie că va oferi în continuare vaccinul persoanelor de peste 50 de ani și adolescenților, ceea ce ar costa guvernul său 7,85 milioane de lire sterline.

Ministrul Național al Sănătății și Asistenței Sociale, Eluned Morgan, a declarat: „Covid nu a dispărut. Asigurarea faptului că cât mai mulți oameni posibil sunt protejați împotriva gripei nu numai că va ajuta indivizii și comunitățile lor, ci va proteja și NHS.

Acum, The Mail on Sunday poate confirma că și Scoția a decis să continue programul de vaccinare împotriva gripei sezoniere.

Într-o scrisoare trimisă lucrătorilor NHS Scoția săptămâna trecută și văzută de acest ziar, directorul medical al țării, profesorul Sir Gregor Smith, a spus că această mișcare va ajuta la protejarea persoanelor de peste 50 de ani de infecțiile gripale și de Covid.

Sir Gregor a mai adăugat că împușcătura va fi oferită copiilor de 11-15 ani „pentru a proteja mediul educațional” în urma perturbării cauzate de Covid.

Ambii ani 2020 și 2021 au înregistrat rate record de infecții gripale. Se crede că distanțarea socială și purtarea măștilor au redus semnificativ transmiterea virusului.

„Gripa nu este la fel de contagioasă ca Covid, așa că nu este nevoie de mult pentru a o împiedica să decoleze”, a spus profesorul Martin Hibberd, expert în boli infecțioase la London School of Hygiene and Tropical Medicine. „Acum, având în vedere că oamenii revin la comportamentul pre-pandemic în ceea ce privește socializarea, este de înțeles că în acest an vom vedea și revenirea gripei.”

Țara Galilor a anunțat în aprilie că va oferi în continuare vaccinul persoanelor de peste 50 de ani și adolescenților, ceea ce ar costa guvernul său 7,85 milioane de lire sterline.  Acum, Mail on Sunday poate confirma că și Scoția a decis să continue programul de vaccinare împotriva gripei sezoniere

Țara Galilor a anunțat în aprilie că va oferi în continuare vaccinul persoanelor de peste 50 de ani și adolescenților, ceea ce ar costa guvernul său 7,85 milioane de lire sterline. Acum, Mail on Sunday poate confirma că și Scoția a decis să continue programul de vaccinare împotriva gripei sezoniere

Săptămâna trecută, Public Health Wales a avertizat că înregistrează deja mai multe cazuri de gripă decât se aștepta în această perioadă a anului.

MS Morgan a spus: „În prezent, vedem o creștere a numărului de persoane care suferă de gripă. Probabil că suntem mai îngrijorați de asta începând din iarnă.

Profesorul Hibberd a spus că o tendință similară a fost observată în Marea Britanie: „Cu siguranță există mai multe cazuri de gripă de fond acum decât ați putea crede, deși cifrele sunt încă relativ scăzute”.

Profesorul Finn a spus că, în ciuda politicii de a renunța la vaccinuri, riscurile de infecție cu gripă au fost în general scăzute pentru cei cu vârsta cuprinsă între 50 și 64 de ani.

El a adăugat: „Gripa tinde să-i spitalizeze pe cei foarte tineri sau foarte bătrâni. Cei din mijloc nu sunt cu adevărat expuși riscului, așa că nu obișnuiam să-i vaccinăm niciodată. A sosit Covid și am decis să aruncăm totul pe gripă.

„Dar administrarea mai multor vaccinuri nu este întotdeauna soluția. Trebuie să te gândești unde tragi linia. Acele hit-uri suplimentare costă bani și sunt bani care ar putea fi cheltuiți și în altă parte.

În 2019, peste 26.000 de persoane din Anglia și Țara Galilor au murit din cauza gripei, potrivit Biroului pentru Statistică Națională. Mai puțin de 900 dintre aceste decese au fost la persoane cu vârste cuprinse între 50 și 64 de ani.

Oficialii scoțieni din domeniul sănătății cred că sunt încă necesare lovituri gratuite pentru această iarnă, deoarece odată cu gripa se așteaptă ca țara să vadă un alt val de Covid. Pe 2 mai, profesorul Jason Leitch, directorul clinic național al Scoției, a declarat că țara se va confrunta aproape cu siguranță cu o reapariție a Covid.

Un purtător de cuvânt al guvernului scoțian a declarat aseară: „Programul de vaccinare împotriva gripei sezoniere ne ajută să ne asigurăm că suntem protejați, iar acest lucru va ajuta la reducerea presiunii asupra NHS”.

Care este diferența dintre… un tic și un tic?

Termenii sunt adesea folosiți interschimbabil, deoarece ambii se referă la mișcări asemănătoare spasmului, dar există diferențe cheie.

Ticurile sunt mișcări scurte sau sunete care apar brusc. Acestea sunt de obicei obiceiuri repetitive și sunt destul de comune în copilărie, deși majoritatea copiilor cresc din ele în câteva luni.

Sindromul Tourette este folosit pentru a descrie ticuri care durează mai mult de un an. Nu se știe ce le cauzează, dar se crede că se datorează modificărilor din părțile creierului care controlează mișcarea. Ei conduc adesea ca o familie.

Convulsiile sunt mișcări musculare involuntare. Deși obișnuit în ochi și picioare, orice parte a corpului poate fi afectată. În mod normal, sunt de scurtă durată. Factorii declanșatori includ stresul, oboseala, cofeina și alcoolul.

.

Add Comment