Amber Heard s-ar putea confrunta cu o anchetă pentru mărturie mincinoasă, după ce vedeta recunoaște că NU a dat 3,5 milioane de dolari divorțul unei organizații de caritate

Amber Heard s-ar putea confrunta cu o anchetă a poliției pe fondul acuzațiilor de mărturie mincinoasă, spun experții în drept, după ce vedeta a recunoscut că nu a donat 3,5 milioane de dolari din acordul său de divorț cu Johnny Depp unei organizații caritabile – deși ea a spus Înaltei Curți.

După divorțul cuplului în 2016, doamna Heard a spus că va împărți acordul de 5,5 milioane de lire sterline (7 milioane de dolari) între Spitalul de Copii din Los Angeles și Uniunea Americană pentru Libertăți Civile (ACLU).

Dar, depunând mărturie luni în procesul lor pentru defăimare, Heard a spus că nu a făcut încă donația completă „pentru că Johnny m-a dat în judecată pentru 50 de milioane de dolari în martie 2019”.

Acest lucru s-a întâmplat, în ciuda faptului că actrița a susținut în mod repetat, inclusiv sub jurământ în cazul lor de calomnie la Înalta Curte din Marea Britanie, că a făcut acest lucru.

Avocatul lui Depp, Camille Vasquez, a susținut, de asemenea, ieri că Heard a avut banii cu câteva luni înainte de proces, dar nu a donat banii așa cum promisese ea.

Dezvăluirea a dus la acuzații că Heard a indus publicul în eroare, vorbind despre donații în talk-show-uri și ar fi putut minți sub jurământ.

Sean Caulfield, partener la firma de avocatură Hodge, Jones and Allen, a declarat astăzi pentru MailOnline că Heard s-ar putea confrunta cu o anchetă pentru mărturie mincinoasă în Marea Britanie, deoarece o instanță ar înșela „tăieri în inima sistemului nostru de justiție”.

Întrebat dacă poate vedea poliția investigând acuzațiile, el a adăugat: „Da, cred că da. Deși aceasta poate să nu fie o problemă centrală în acest caz [the donations]sperjurul este cea mai mare amenințare și merge în centrul sistemului nostru de justiție, astfel încât poliția poate fi solicitată să investigheze pentru a arăta că orice membru al publicului care minte în instanță poate fi urmărit penal pentru mărturie mincinoasă.

Amber Heard a mărturisit luni la audierea pentru defăimare din Fairfax, Virginia, în care a recunoscut că nu a donat banii unor organizații de caritate așa cum promisese.

Johnny Depp (fotografiat în instanță luni) i-a plătit lui Heard un acord de 5,5 milioane de lire sterline după divorțul lor în 2016

Johnny Depp (fotografiat în instanță luni) i-a plătit lui Heard un acord de 5,5 milioane de lire sterline după divorțul lor în 2016

Heard a susținut în mod repetat – inclusiv sub jurământ în cazul ei de defăimare din 2020 cu Depp în Marea Britanie – că a donat întregul acord unei organizații de caritate.

Heard a susținut în mod repetat – inclusiv sub jurământ în cazul ei de defăimare din 2020 cu Depp în Marea Britanie – că a donat întregul acord unei organizații de caritate.

Domnul Caulfield a spus că sperjurul este dificil de dovedit, adăugând: „Nu este o problemă centrală în instanță, ci dacă echipa juridică a lui Depp încearcă să facă o imagine. [that she is trying to keep the money]deci este.

„Și este totuși esențial ca oamenii să nu se sperjur. Sfatul CPS spune că va trebui să aflați ce ați spus că a fost greșit, ceea ce poate fi dificil, dar nu ar trebui să fie atât de greu să aflați dacă ea a făcut donațiile sau nu. Nu văd nicio problemă cu asta.

„Cealaltă confuzie este că ar trebui extrădată. Dacă CPS eliberează o acuzație, atunci trebuie să-i extrădați, ceea ce este puțin probabil, mai ales că locuiesc în Statele Unite.

Expertul juridic Mark Stephens a mai spus că poliția ar putea decide să investigheze acuzațiile, deoarece a descris modul în care echipa juridică a lui Heard a fost „grav copleșită” de „operațiunea lină și rapidă” condusă de avocați de Depp.

El a adăugat: „Este notoriu de dificil să aduci și să judeci un caz de sperjur. Trebuie să arăți că cineva a mințit în mod deliberat în loc să fie confuz sau să-și amintească greșit. Cred că ar fi un lucru foarte greu de făcut.

„Poliția ar putea investiga, dar probabil că nu ar urmări. Cazul nu este despre ce a cheltuit ea banii, ci despre ceea ce s-a întâmplat în timpul relației lor.

„Accept că inducerea în eroare a unui tribunal este o mare problemă, dar este o linie pe care echipa lui Depp a alergat la Londra”. Cum să dovedesc că știa? Este posibil să fi fost anunțată că donațiile au fost făcute.

„Accesul la conturile bancare dacă ești o celebritate poate fi gestionat. S-ar putea să credeți că ați făcut sau v-ați angajat să donați.

Și comentând cazul, domnul Stephens a spus „nimeni nu iese bine din acest caz”.

El a continuat: „Echipa juridică a lui Depp este doar o clasă diferită. Ei știu că dovezile sunt acolo, nu înțeleg numele greșit, nu greșesc lucrurile – este o operațiune lină și rapidă. Avocații lui Heard par să nu aibă personal insuficient.

Heard a apărut în emisiunea olandeză RTL Late Night în 2018, unde a spus: „Au fost donate 7 milioane de dolari în total – am împărțit-o între ACLU și Spitalul de Copii Los Angeles. Nu am vrut nimic.

Dar directorul operațional și consilierul general al ACLU Terence Dougherty a depus mărturie mai devreme în acest caz și a spus că până acum doar un total de 1,3 milioane de dolari a fost donat de Heard sau în numele său.

Amber Heard a mărturisit luni că nu a plătit donația promisă de 3,5 milioane de dolari către ACLU din cauza procesului de 50 de milioane de dolari a lui Johnny Depp împotriva ei.

Amber Heard a mărturisit luni că nu a plătit donația promisă de 3,5 milioane de dolari către ACLU din cauza procesului de 50 de milioane de dolari a lui Johnny Depp împotriva ei.

Din acești bani, Heard a donat 350.000 de dolari direct în decembrie 2018 și de atunci nu a mai donat nimic. Alți 100.000 de dolari au fost plătiți de Depp și alți 350.000 de dolari au venit de la un fond al Fidelity, o companie de investiții.

Aceasta vine după ce avocații lui Depp au acuzat-o pe Amber că a dat „o fracțiune” din suma uriașă ca parte a unei „minciuni calculate și manipulatoare” pentru a se face să arate mai bine în timpul bătăliei lor juridice din Marea Britanie, anul trecut.

Heard a insistat că „intenționează pe deplin să-și onoreze angajamentele” și că „i-ar plăcea să nu mă mai urmărească pentru ca eu să pot”.

Steven Heffer, Chief Privacy Officer la firma de avocatură Collyer Bristow, a declarat: „Sperjurul este o infracțiune foarte gravă în conformitate cu legea engleză, deoarece lovește în centrul sistemului juridic.

„Oameni cunoscuți, inclusiv politicieni proeminenți, au găsit acest lucru pe calea grea și au ajuns să ispășească închisoare.

„Conform legislației engleze, mărturia mincinoasă este comisă într-o procedură judiciară atunci când un martor face o declarație materială în cadrul acelei proceduri despre care știe că este neadevărată sau nu o consideră adevărată – și este pasibil de o pedeapsă cu închisoarea de până la 7 ani. ani

„Dacă s-ar fi dovedit vreunul dintre martori că a mințit în timpul cazului de calomnie în Anglia, s-ar putea aștepta la urmărirea penală pentru pervertirea cursului justiției și mărturie mincinoasă și la o pedeapsă privativă de libertate.”

Doamna Vasquez a mai susținut luni că Heard nu a donat în mod deliberat banii unor organizații de caritate, astfel încât să poată păstra cât mai mult posibil pentru ea însăși – o afirmație Heard a negat vehement.

Avocatul lui Heard, Elaine Bredehoft, a întrebat-o pe vedetă de ce a acceptat un acord de 7 milioane de dolari de la Depp în timpul audierii de luni.

Heard a spus instanței că vrea să doneze banii unor organizații de caritate pentru că nu a fost

Heard a spus instanței că vrea să doneze banii unor organizații de caritate pentru că „nu a fost niciodată interesată de banii lui Johnny”.

Doamna Heard a plâns din tribuna martorilor în timp ce depunea mărturie la procesul pentru defăimare din Virginia luni

Doamna Heard a plâns din tribuna martorilor în timp ce depunea mărturie la procesul pentru defăimare din Virginia luni

Ea a spus: „Nu mi-a păsat de bani. Mi s-a spus că, dacă nu sunt de acord cu un număr, acesta ar putea fi anulat, nu ne vom înțelege niciodată. Am luat mult mai puțin decât au oferit ei și la ce aveam dreptul.

Heard a spus că a donat banii unor organizații de caritate pentru că „nu a fost niciodată interesată de banii lui Johnny”.

Ea a adăugat: „Mi-am dorit doar siguranța și viitorul meu și el a compromis că… am vrut să mă lase în pace. Spun asta din 2016.’

Acuzațiile apar pe măsură ce Heard este deja investigată de poliție pentru mărturie mincinoasă într-o investigație susținută de FBI privind acuzațiile conform cărora a mințit oficialii australieni după ce și-a introdus câinii de contrabandă în țară în 2015.

Heard a evitat acuzațiile de biosecuritate după ce și-a cerut scuze în mod public și a acuzat lipsa de somn pentru că a intrat în țară fără documentele necesare pentru Yorkshire Terriers Pistol și Boo.

Dar autoritățile australiene au confirmat în octombrie că analizează problema contrabandei, după ce noi detalii au apărut la audierea fostului cuplu din Marea Britanie.

.

Add Comment