Alertă de variola a maimuțelor din Marea Britanie, deoarece șefii de sănătate detectează încă PATRU cazuri de variolă

Încă patru persoane au fost diagnosticate cu variola maimuțelor în Marea Britanie, ceea ce duce la șapte numărul total de cazuri din cel mai recent focar.

Cei patru noi pacienți sunt bărbați homosexuali sau bisexuali care au fost infectați în Londra și nu aveau legături de călătorie în Africa, au confirmat șefii din domeniul sănătății după ce MailOnline a dat vestea mai devreme astăzi.

Doi se cunosc, dar nu au nicio legătură cu niciunul dintre cazurile anterioare, semn că virusul se răspândește în comunitate pentru prima dată.

Asistentele și medicii sunt sfătuiți să rămână „vigilenți” pentru pacienții care prezintă o nouă erupție cutanată.

Variola maimuță este adesea confundată cu erupții cutanate mai frecvente, cum ar fi varicela, rujeola, scabie și sifilis, ceea ce face dificilă diagnosticarea precoce.

Dr Susan Hopkins, consilier medical șef la Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie (UKHSA), a declarat: „Este rar și neobișnuit.

„UKHSA investighează rapid sursa acestor infecții, deoarece dovezile sugerează că poate exista transmitere a virusului variolei maimuțelor în comunitate, răspândit prin contact apropiat.

„Îndemnăm în special bărbații gay și bisexuali să fie conștienți de orice erupții sau leziuni neobișnuite și să contacteze fără întârziere un serviciu de sănătate sexuală”.

Toate cele șapte cazuri britanice au fost testate pozitiv pentru tulpina de virus din Africa de Vest, despre care se crede că este mai blândă decât celelalte versiuni.

Șase dintre cele șapte cazuri au fost diagnosticate la Londra, în timp ce unul este tratat la o unitate de specialitate din Newcastle.

Variola maimuță este o infecție virală rară care provoacă erupții sau răni neobișnuite (afișate într-un document furnizat de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite ale Americii.

Variola maimuță este o infecție virală rară care provoacă erupții sau răni neobișnuite (afișate într-un document furnizat de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite ale Americii.

Medicii îmbrăcați în costume cu materii nocive curăță în profunzime o casă în 2018, după ce primele cazuri de variolă a maimuței au fost diagnosticate în Marea Britanie

Medicii îmbrăcați în costume cu materii nocive curăță în profunzime o casă în 2018, după ce primele cazuri de variolă a maimuței au fost diagnosticate în Marea Britanie

Exact modul în care noii pacienți au dobândit infecția „rămâne sub investigație urgentă”, a spus UKHSA.

Infecția virală rară care ucide până la una din zece persoane infectate, dar nu se răspândește ușor între oameni. Se transmite prin picături respiratorii în timpul contactului prelungit față în față sau fluidelor corporale.

MailOnline a aflat că cel puțin o clinică de sănătate sexuală din vestul Londrei a început să pună în aplicare măsuri mai stricte de control al infecțiilor în această dimineață, inclusiv o regulă de distanțare socială de un metru în secții.

O sursă a declarat pentru MailOnline că unele echipe din domeniul sănătății depășesc liniile directoare naționale și „poate pun în aplicare măsuri la nivel local”.

UKHSA a anunțat pe 7 mai că o persoană care a călătorit recent în Nigeria a contractat infecția.

Se credea că au contractat boala în Nigeria, unde variola maimuțelor este endemică, înainte de a călători în Marea Britanie.

Sâmbătă au fost anunțate încă două cazuri, la două persoane care locuiau în aceeași gospodărie, dar nu aveau legătură cu cazul inițial.

Asistentele și medicii sunt sfătuiți să rămână „vigilenți” pentru pacienții care au o nouă erupție cutanată sau leziuni cu crustă (ca mai sus)

Asistentele și medicii sunt sfătuiți să rămână „vigilenți” pentru pacienții care au o nouă erupție cutanată sau leziuni cu crustă (ca mai sus)

Primul pacient, o persoană care a călătorit recent în Nigeria, a fost diagnosticat pe 7 mai.  Au fost tratați la Guy's and St Thomas' NHS Foundation Trust Infectious Diseases Expert Unit, Londra (foto)

Primul pacient, o persoană care a călătorit recent în Nigeria, a fost diagnosticat pe 7 mai. Au fost tratați la Guy’s and St Thomas’ NHS Foundation Trust Infectious Diseases Expert Unit, Londra (foto)

Unul dintre cazurile anunțate sâmbătă este îngrijit la Unitatea de Boli Infecțioase de la Spitalul St Mary's (foto de fișier de mai sus), Imperial College Healthcare NHS Trust, Londra

Unul dintre cazurile anunțate sâmbătă este îngrijit la Unitatea de Boli Infecțioase de la Spitalul St Mary’s (foto de fișier de mai sus), Imperial College Healthcare NHS Trust, Londra

Unul dintre cei șapte este tratat într-o unitate de specialitate la Royal Victoria Infirmary din Newcastle (foto)

Unul dintre cei șapte este tratat într-o unitate de specialitate la Royal Victoria Infirmary din Newcastle (foto)

Această boală tropicală rară, care provoacă simptome asemănătoare gripei și vezicule pe piele, este cauzată de un virus transmis de maimuțe, șobolani, veverițe și alte mamifere mici.

Un raport al Organizației Mondiale a Sănătății de anul trecut a sugerat că rata R naturală a virusului – numărul de persoane pe care fiecare pacient le-ar infecta dacă ar trăi normal în timp ce este bolnav – este de două.

Dar rata reală este probabil mult mai mică, deoarece „simptomele distincte facilitează foarte mult detectarea și izolarea sa precoce”, a spus echipa, ceea ce înseamnă că cazurile sunt ușor de identificat și izolat.

Potrivit OMS, până la 10% dintre persoanele cu variola maimuțelor vor muri și cele mai multe decese din cauza virusului au loc la grupe de vârstă mai mici.

Primul caz de variola a maimuței la un om a fost înregistrat în 1970 în Republica Democratică Congo și de atunci a fost detectat în mai multe țări din Africa Centrală și de Vest.

Cele mai multe cazuri sunt raportate în RDC și Nigeria.

În 2003, boala a fost depistată în Statele Unite când a izbucnit o epidemie în urma importului de rozătoare din Africa.

Primele cazuri au fost detectate în Marea Britanie în 2018, când trei persoane au contractat virusul după ce un bărbat s-a întors din Nigeria, inclusiv o asistentă NHS care îngrijea un pacient și i-a dat vina pe EIP.

Incidentul a însemnat că peste 50 de persoane au fost avertizate că au fost expuse la virusul potențial mortal, dar nu au fost înregistrate alte cazuri de la acest focar.

Un alt caz a fost detectat la Londra în decembrie 2019 și încă două cazuri au fost detectate în Țara Galilor de Nord în 2021. Se crede că toate cazurile au fost detectate de călătorii care au fost în Nigeria.

Un raport al OMS din 2020 a explicat că transmiterea de la om la om a virusului este rară, iar cel mai lung lanț de cazuri pare să fi fost de doar șase persoane înainte de a se termina.

Raportul afirmă: „Riscul de epidemie pentru oameni este considerat scăzut”.

Ce este virusul Monkeypox și care sunt riscurile și simptomele?

Variola maimuțelor – adesea prinsă în timpul manipulării maimuțelor – este o boală virală rară care ucide în jur de 10% dintre oamenii pe care îi lovește, potrivit cifrelor.

Virusul responsabil pentru boala se găsește în principal în zonele tropicale din Africa de Vest și Centrală.

Variola maimuță a fost descoperită pentru prima dată în 1958, primul caz uman raportat în Republica Democratică Congo în 1970. Cazurile umane au fost înregistrate pentru prima dată în Statele Unite în 2003 și în Regatul Unit în septembrie 2018.

Se află în animalele sălbatice, dar oamenii îl pot prinde prin contactul direct cu animalele, cum ar fi prin manipularea maimuțelor sau prin consumul de carne insuficient gătită.

Virusul poate pătrunde în organism prin pielea deteriorată, tractul respirator sau ochi, nas sau gură.

Virusul este transmis prin picături respiratorii în timpul contactului prelungit față în față sau fluidelor corporale.

Simptomele apar de obicei în cinci și 21 de zile de la infectare. Acestea includ febră, dureri de cap, dureri musculare, ganglioni limfatici umflați, frisoane și oboseală.

Cel mai evident simptom este o erupție cutanată, care apare de obicei pe față înainte de a se răspândi în alte părți ale corpului. Acest lucru formează apoi leziuni ale pielii care se scapă și cad.

Variola maimuță este de obicei ușoară, majoritatea pacienților recuperându-se în câteva săptămâni fără tratament. Cu toate acestea, boala se poate dovedi adesea fatală.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, nu există un tratament sau un vaccin specific pentru infecția cu variola maimuței.

.

Add Comment